Gazete Vatan Logo

Sony, katlanabilir tasarım sunan Vaio Flip PC melez cihazı duyurdu

Üst sınıf teknik özellikler sergileyen cihaz hem tablet hem de dizüstü PC şeklinde kullanılabiliyor.

Sony, katlanabilir tasarım sunan Vaio Flip PC melez cihazı duyurdu

Xperia Z1 ve telefon odaklı QX10 ve QX100 adlı lensleri IFA Berlin Fuarı öncesi düzenlediği basın etkinliğinde tanıtan Sony, PC dünyasına dair önemli gelişmelere yer verdiği yeni nesil cihazları da sergilemeye başladı. Japon üreticinin kullanıcılara sunduğu ve sahip olduğu donanımsal özelliklerin yanında tasarım ile fark oluşturması beklenen Vaio Flip PC’nin uygun fiyatlı bir yapı sergilemesi durumunda kullanıcıların ilgisini çekeceğe benziyor.

Katlanabilir yapısı sebebiyle hem tablet hem de dizüstü PC olarak kullanılabilen Vaio Flip PC, 13, 14 ve 15-inç olmak üzere üç farklı versiyonda satışa sunulacak. 1920 x 1080p çözünürlüklü ekranın yer aldığı modelde, Sony’nin son dönemlerde üst sınıf mobil cihazlarda yer verdiği TRILUMINOS ekran teknolojisi (daha geniş renk yelpazesi) ve Sony''nin X-Reality görüntü motoru eşlik edecek.

Her üç modelde alüminyum kasadan oluşacak ve alt bölümler ise fiberglasa yer verilecek. 13-inçlik modelde standart 128GB SSD yer alırken, 14 ve 15-inçlik modellerde ise isteğe bağlı olarak artış sağlanabilecek.

Haberin Devamı

Üç modelde Intel''in Haswell sınıfı işlemcileri (Core i3, Core i5 ve Core i7) konumlandırılacak. Dahili GPU’ların yer aldığı modellerde Nvidia GeForce 735M adlı çözümü isteğe bağlı olarak 1GB ve 2GB şeklinde yer alacak.

Sony, Vaio Flip PC modellerinin çıkış tarihi ve fiyatına dair herhangi bir açıklama yapmadı.



KAYNAK : Teknolojioku.com - Sony, katlanabilir tasarım sunan Vaio Flip PC melez cihazı duyurdu