Gazete Vatan Logo

Sonsuzluğa uğurluyoruz

Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in cenaze programı belli oldu. Erdoğan Demirören için ilk tören bugün saat 11.00’de İstanbul Şişhane’deki holding binası önünde gerçekleşecek. Daha sonra Fatih Camisi’nde öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlenecek. Demirören, Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verilecek.

Sonsuzluğa uğurluyoruz

EN ZOR VEDA

Demirören Holding kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in vefatının ardından Demirören Ailesi’ne taziye ziyaretleri dün de sürdü. İş, sanat ve siyaset dünyasının önemli isimleri başsağlığı dileklerini ve üzüntülerini iletti.

Demirören Holding kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in vefatı nedeniyle Demirören Ailesi’ne taziye ziyaretleri dün de sürdü.

Demirören Ailesi’nin Kanlıca’da bulunan evine dün sabah saatlerinde taziye ziyaretine gelenler arasında İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve eşi Müberra Çalışkan, eski İçişleri Bakanı ve Ak Parti milletvekili Efkan Ala, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ve eşi Neval Güler, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, CHP milletvekili Aykut Erdoğdu, MHP milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan, Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Semahat Arsel, Çiğdem Simavi, Şevket Sabancı, Demet Sabancı Çetindoğan, Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Mehmet Ali Yalçındağ, Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rıfat Ababay, Fanatik Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necil Ülgen, Hürriyet Gazetesi yazarı Sedat Ergin, CNN Türk Genel Müdürü Bora Bayraktar, CNN Türk Haber Koordinatörü İrfan Sapmaz, Türkiye Futbol Federasyonu Onursal Başkanı ve eski UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Rıdvan Dilmen, Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal, Emir Sarıgül de vardı. Taziyeye gelen konukları aile fertleri ve Demirören Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal uğurladı.

Haberin Devamı

Bakan Soylu: Mücadele adamı karakteri çizdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da önceki gece saat 23.30 sıralarında Demirören ailesinin Beykoz Kanlıca’daki konutuna geldi. Bakan Soylu’ya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal eşlik etti. Ziyaret yaklaşık yarım saat sürdü.

Bakan Soylu, ziyaret sonrası konutun önünde yaptığı açıklamada, “Ülkemizin başı sağ olsun. Bir ülkede iş adamı olunabilir, sanayici olunabilir ama duayeni olmak, o da apayrı konumdur. Erdoğan Demirören, Türkiye’nin hem sanayici hem iş adamı hem de duayeniydi. Allah rahmet eylesin. Bütün ailesine, tüm çalışanlarına, beraber büyüttüğü iş camiasına ve arkadaşlarına her birine ayrı ayrı başsağlığı diliyoruz. Allah rahmet eylesin. Hayatının son demine kadar bir mücadele ortaya koydu. Mücadele adamı karakteri çizdi. Sonuna kadar da bunu yaptı. Biz ölmeye inanıyoruz. Allah mekânını cennet eylesin. Allah rahmet eylesin” dedi. Bakan Soylu’yu konuttan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve ailesi uğurladı.

Haberin Devamı

Efkan Ala (Eski İçişleri Bakanı, Ak Parti milletvekili): “Sayın Demirören marka bir isim bıraktı. Hem Türkiye için hem kendi firması için çok kıymetli bir değerdi. Türkiye’de de markalara ne kadar ihtiyacımız olduğunu her geçen gün daha iyi anlıyoruz. Ailesine başsağlığı diliyorum ve sabırlar diliyorum. Bu mirasın ne kadar önemli olduğunu, genç nesillerin de dikkatle takip etmesini temenni ediyorum.”

Mustafa Ataş (Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı): “Türkiye sanayi ve üretime büyük katkıları olmuş bir iş adamını kaybettik. 30-40 yıldan bu yana takip ettiğim bir iş adamıydı. Kendisine Allahtan rahmet, ailesine sabır diliyorum. Önemli kilit taşlarından biriydi. İş dünyasına ve spor dünyasına büyük katkıları olmuştur.”

Haberin Devamı

Ekmeleddin İhsanoğlu (MHP milletvekili): “Çok değerli bir sanayici ve dostumuzu kaybettik. Demirören Bey bu memlekete çok büyük hizmetler yaptı. Erdoğan’ın çok önemli bir özelliği var, onu da herkes bilmez. Sanatseverdi, kültür mirasına büyük katkıları olmuştur. Osmanlı dönemi Türk İslam sanatı eserlerinden oluşan çok kıymetli bir koleksiyonu vardı. Evi bir nevi müzeydi. Sanat değeri yüksek bir insandı.”

Mustafa Çalışkan (İstanbul Emniyet Müdürü): “Memlekete çok hizmeti olan özel bir insandı. Allah rahmet eylesin.”

Muammer Güler (Eski İçişleri Bakanı): “Önemli bir işadamı ve sanayici olmasından öte başta eğitim olmak üzere, sosyal sorumluluk projelerinde çok büyük ve değerli katlıları olan, bir insandı. Kendisinin bu misyonunu eşi ve çocukları da taşıdı. Okul öncesi eğitim başta olmak üzere Doğuda ve Güneydoğuda çok önemli yatırımlara imza attılar. Çok değerli bir dostum olduğu için çok üzüntülüyüm. Güzel bir insandı, bu dünyadan Erdoğan Demirören gibi güzel bir insan geçti. Kendisine Allah’tan rahmet, çocuklarına, torunlarına ve tüm sevmelerine de sabır diliyorum.”

Haberin Devamı

Hüsnü Özyeğin (Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı): “Erdoğan Bey benim 45 yıllık dostumdu. Onu kaybetmek sadece benim açımdan değil, tüm Türkiye için çok önemli büyük bir kayıp. Yaptıkları şeyler, bıraktığı eserler onun en önemli mirası olmuş oldu. En son iki ay önce ofisine gittim ve hastenede ziyaret ettim ama kendisini göremedim. Hep çalışırdı, çalışkan bir insandı. Torunu da 15 gün sonra Özyeğin Üniversitesi’nde mezun olacaktı, onu görememesi yazık oldu.”

Arzuhan Doğan Yalçındağ (Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi): “Çocuklarıyla birlikte büyüdüm. Bizim Erdoğan amcamızdı. Erdoğan amcayı kaybettiğim için çok üzgünüm. Hepimizin başı sağ olsun.”

Erol Evgin (Sanatçı): “Erdoğan Demirören çok büyük bir kayıp. Türk ekonomisi, Türk sanayii, Türk sporu, Türk kültür ve sanatının çok yakından bildiği ve tanıdığı bütün bu branşlarda çok büyük çalışmaları olmuş, çok başarılı, hayırsever bir iş adamıydı. Bizim de dostluğumuz yaklaşık 40 yıla yakındı. Müzikal oynadığımız yıllarda, Egemen Bostancı’nın da yakın arkadaşıydı. Dolayısıyla bizim de Erdoğan abimizdi. Kendisine Allah’tan rahmet dilyorum, mekanı cennet olsun. Tüm sevenlerine, herkese başsağlığı diliyorum.”

‘Son ana kadar iş konuşuyordu’

Demirören Ailesi’ne başsağlığı dileyen iş adamı Yılmaz Ulusoy, ‘Atılımcı, fevkalade ve çağın girişimcisi bir iş adamıydı. Kendisiyle en son geçen hafta görüştüm. Ama son anına kadar iş konuşuyordu benimle’ dedi.

Soyadını Türkiye ve dünya çapında bir marka haline getiren Demirören Holding kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in vefatının ardından aileye yapılan taziye ziyaretleri devam ediyor. Ziyaretçi akınının yaşandığı Demirören ailesinin Kanlıca’daki evlerine önceki akşam Yılmaz - Serap Ulusoy, Tayfur - Neslihan Havutçu, Mete Düren ve Sitare Kalyoncuoğlu taziye ziyaretinde bulundu.

‘50 yıllık arkadaşımı kaybettim’

Erdoğan Demirören’in son anına kadar iş konuştuğunu ifade eden Yılmaz Ulusoy, “Büyük bir değeri kaybettik. 50 yıllık arkadaşımızı, abimizi, akrabamızı kaybettik. Girişimci, atılımcı, fevkalade ve çağın girişimcisi bir iş adamıydı. Yeşili seven, denizi temiz tutmaya uğraşan, çok çalışkan bir insandı. Kendisiyle en son geçen hafta görüştüm. Ama son anına kadar iş konuşuyordu benimle. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun. Allah taksiratını affetsin” dedi. - EMRAH AKÇAAY

‘Önemli bir sanayiciydi’

CHP milletvekili Aykut Erdoğdu da seçim otobüsü ile Demirören ailesinin evinin önünden geçerken otobüsü durdurup aileye başsağlığı dilemek için eve girdi. Erdoğdu çıkışta yaptığı açıklamada, “Önemli bir sanayiciydi, Türkiye’de önemli yatırımlara imza attı, kitlelere iş yarattı. Kendisine rahmet, kederli ailesine de başsağlığı diliyorum” dedi.

TOGEMDER: Örnek oldu

TOGEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Gülbaran, Erdoğan Demirören için başsağlığı mesajı yayınladı. Gülbaran mesajında, “Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Meltem Demirören Oktay ve TFF Başkanı Sayın Yıldırım Demirören’in kıymetli babaları Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı, başarılı, hayırsever iş adamı Sayın Erdoğan Demirören’i kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz.
Sayın Erdoğan Demirören, vizyonu, ilkeleri ve mütevazı kişiliğiyle iş dünyasına yön vermiş ve örnek olmuştur. Ülkemize yaptığı katkıların hayırla yâd edileceğine inandığımız merhum Erdoğan Demirören’e Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve iş dünyamıza başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.