Gazete Vatan Logo

Sonar İstanbul elektro şov

24-25 Mart’ta Zorlu PSM’de gerçekleşecek Sonar İstanbul, 30 kadar performans ve interaktif atölyeleriyle elektronik müzik coşkusu yaşatacak.

Sonar İstanbul elektro şov

2002’den bu yana dünyanın farklı şehirlerinde konumlanan elektronik müziğin modern yüzüyle, yaratıcılık ve teknolojiyi birleştiren Sónar Festivali, 24-25 Mart tarihlerinde "Yakın Gelecek" temasıyla Zorlu PSM’nin dört sahnesini eşsiz bir müzik şölenine dönüştürmeye hazırlanıyor. İstanbul'da elektronik müziğin farklı alt türlerinden en iyi örneklerin yanı sıra, teknoloji ve yaratıcılık konulu konferanslar ve atölyeler de katılımcıları bekleyenler arasında.

Bu isimleri tekrar yakalamak zor!

Sonar'ı bu kadar önemli yapan ne? Akla tabii ki en önce Alman müzik grubu Moderat geliyor. Geçtiğimiz kasım ayında yine Zorlu PSM'de sahneye çıkan grubun konser biletleri saatler içerisinde tükenmiş, pek çok müzikseverin kaderine kapıda beklemek düşmüştü... Elektronik müziği sanatsal bir deneyime dönüştürmeyi başaran Alman ekip, Zorlu’daki ikinci performansını gerçekleştirecek. İlkine gidemeyenler için ikinci şans bir daha gelir mi? Zor...

"Lady Gaga beni taklit ediyor" diyen, nev-i şahsına münhasır Roisin Murphy de festivalin merakla beklenenlerinden. 1990’lı yıllarda birçok hit şarkı yayınlayan Moloko’yla tanıdığımız Murphy, 2000’lerde solo kariyerine odaklandı ve etkileyici albümleriyle karşımıza çıktı. Murphy, sesi, sahnede duruşu, dansları, kafasına taktığı tuhaf şapkaları, sarı saçları ile kendine hayran bırakacak çılgın bir konser deneyimi sunacak.

Haberin Devamı

Gelelim Sibirya doğumlu şarkıcı, prodüktör, söz yazarı ve DJ olarak tanınan Nina Kraviz'e... Plak tutkusu ve kendine özgü elektronik müzik anlayışı ile Sónar Istanbul’un önemli konuklarından biri olacak, onun yalnızca çaldığı setlere değil, güzelliğine de hayran olmanız olası.

İlk defa görülebilecek sahne teknolojileri

Ses ve görsellik üzerine çalışmalar yapan çeşitli sanatçılar ile oluşumları festivallerinin bir parçası haline getiren Sónar, birçok yeni sahne teknolojisinin de ilk kez sahnelendiği festival oldu. "Sónar+D" ismiyle farklı bir kolda çalışmalarını sürdüren ekip, festivallere ev sahipliği yapan şehirlerden, farklı disiplinlerde üretimlerini sürdüren sanatçıları bir araya getiren programlarıyla ilgi çekiyor. Örneğin, kurulacak ableton ve analog standlarında demo imkanı sunan müzik aletleriyle kendi müziğinizi yapabilir, atölyelere katılabilirsiniz.

Haberin Devamı

Son dönemin konuşulan yerli isimleri

Panellerin haricinde festivalin sahne programı listesi epey geniş. Ağır topların yanında kulağınızın pasını silecek, not almanızda fayda olacak isimler de var. Örneğin, İngiliz prodüktör Floating Points, elektro-pop’u tekno ile birleştiren müziği ile HVOB, estetik müzik zevkleri ile elektro soul ikilisi HONNE, Hollandalı ikili Weval gibi..

Elektronik müziğin yerli isimlerinden Ah Kosmos (Başak Günak), Hey Douglas, Seretan (Özcan Ertek) ve İskeletor’un performansları merakla bekleniyor.