Gazete Vatan Logo

Sona doğru sıcak temas!

İdil’de terör operasyonu tamamlanma aşamasında. Yüzde 90’ının teröristlerden temizlendiği ilçede dün şiddetli çatışmalar yaşandı, 16 PKK’lı ölü ele geçirildi.

Sona doğru sıcak temas!

Şırnak’ın İdil ilçesinde PKK mensuplarınca kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların imhası için 18 Şubat’ta başlatılan operasyonda bölgenin yüzde 90’ı teröristlerden temizlendi. Turgut Özal Mahallesi’nde dar bir alanda sıkıştırılan ve bölgede gizlendikleri evlerden ateş açan teröristlere güvenlik güçlerince sık sık teslim olmaları yönünde çağrıda bulunuluyor.

Hava destekli operasyon

Teröristlerle güvenlik güçleri arasında zaman zaman sıcak temas sağlanıyor. Dün de kalabalık bir terörist grubu ile sıcak temas sağlandı. Sabah saatlerinde sağlanan temasla birlikte şiddetli çatışmalar yaşandı. 16 terörist ölü ele geçirildi. Dirsekli ile Kuyulu Köyleri arasındaki kırsal alanda da bir grup PKK’lının olduğu istihbaratı üzerine hava destekli operasyon düzenlendi. Bu operasyonda da 3 PKK’lı öldürüldü.

76

Operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 76’ya yükseldi. 175 barikat ve 56 çukurun bertaraf edildi, 372 el yapımı patlayıcı imha edildi, 2 bin 800 ev teröristlerden arındırıldı.

Haberin Devamı