Gazete Vatan Logo

Son yolculuğunda yalnız bırakmadılar

Erdoğan Demirören’in cenazesine iş, medya, spor ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı. Fatih Camii’nde erken saatlerden itibaren bir araya gelen kalabalık, taziye çadırının önünde uzun kuyruk oluşturdu.

Son yolculuğunda yalnız bırakmadılar

Erdoğan Demirören için Fatih Camii’nin avlusunda kurulan çadırda, Demirören’in çocukları Yıldırım Demirören, Tayfun Demirören ve Meltem Demirören Oktay ile aile üyeleri taziyeleri kabul etti. Cami avlusunda erken saatlerden itibaren bir araya gelen kalabalık, taziye çadırının önünde uzun kuyruk oluşturdu. Sanat, siyaset, spor, medya ve iş dünyasından çok sayıda kişi Demirören’i son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Çok sayıda çelenk

Cenaze törenine Demirören için çok sayıda çelenk gönderildi. Tören alanı ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı, cami çevresi demir barikatlarla kapatıldı. Törene katılanlar, caminin dört ayrı girişinden x-ray cihazlarından ve polis aramasından geçirilerek avluya alındı. Caminin etrafındaki yollar trafiğe kapatıldı.

50 yıllık ağabeyim
Ünlü şarkıcı Orhan Gencebay, “50 yıllık sevgili ağabeyim. Kısmeti buymuş. Onun en büyük özelliklerinden birisi, ülkemize çok büyük katkıları vardır. Görevini fevkalade yaparak göçüyor rabbimizin huzuruna. Allah önce ailesine ve hepimize sabırlar versin. Türkiye’de onu çok seven sayan insanlar vardı” dedi.
80 senelik ömrüne çok şey sığdırdı
Ulusoy Holding Başkanı Yılmaz Ulusoy, Demirören’in ardından şu sözleri söyledi: Erdoğan rahmetli çok renkli adamdı. Sanat da bulursunuz, kültür de bulursunuz, sanayi de bulursunuz. 80 senelik ömrüne çok şey sığdırdı. En son 10 gün evvel gittiğimde hâlâ bana iş soruyordu.
10 yaşımdan beri komşuyduk
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Demirören’i şu sözlerle andı: 10 yaşından beri kendisinin komşusuyum. Her zaman bana çok yakın davranmıştır, oğlu gibi görmüştür. Bayram olsun, önemli günler olsun, gitme gelme, onların çocuklarıyla aynı ortamda büyüdük. Benim açımdan çok hüzünlü bir gün. Sonra biz evlendik, çocuklarımız oldu, çocuklar büyüdü, arkadaşları, gürültü, ses… Hiçbir zaman şikayet etmediler. Hep haber yollardık “gürültü yaparlarsa haberimiz olsun” diye. Hem Tülin teyze, hem Erdoğan amca bu konuda hiç rahatsızlık vermediler. Her zaman müthiş bir dostluk örneği sergilediler. Hem iş dünyası, hem spor dünyası hem de dost olarak, komşum olarak çok arayacağız.
Güler yüzüyle hatırlayacağım
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, şöyle konuştu: Erdoğan Ağabey ile benim çok eski bir dostluğum var, ta futbolculuk zamanından. İyi bir insan olarak ve de hastalığına kadar da çok sık görüştüğümüz bir ağabeyimdi benim. Hep uzlaşmacı kişiliği, hep naif ve sevgi dolu yaklaşımlarıyla zaten böyle bir şeye mahal de kalmazdı. Onu hep böyle güler yüzüyle, iyi hali ile hatırlayacağım.
Kimler katıldı?
Öğle namazı vaktinde düzenlenen törene, Demirören ailesinin ve sevenlerinin yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, eski Başbakan Tansu Çiller, BBP Başkanı Mustafa Destici, iş adamları Ali Sabancı, Yılmaz Ulusoy, Faruk Süren, Ali Ağaoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Galatasaray Eski Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Başkanı Serdal Adalı, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, sanatçılardan Orhan Gencebay, Mustafa Ceceli’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı.
Vatan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Turgut Yuvacan ve Yayın Koordinatörü Tayfun Hopalı da Demirören Ailesi’ne taziyelerini bildirdi.
(üstte)
Beşiktaş eski başkanı Serdar Bilgili (üstte) de cenazeye katılan isimlerdendi.

Haberin Devamı