Gazete Vatan Logo
Magazin Son yolculuğuna uğurlandı

Son yolculuğuna uğurlandı

Yeşilçam'ın bir dönem jönü olan Mesut Engin adıyla bilinen Mesut Kundak'ın cenazesi toprağa verildi

Yeşilçam’da bir dönemin jönü olan, geçirdiği kaza sonrası yaşama küsüp sefalet içinde 58 yaşında ölen Mesut Engin adıyla bilinen Mesut Kundak’ın cenazesi, memleketi Aydın’ın Söke İlçesi’nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazeye, sanat dünyasından kimsenin katılmaması dikkat çekti.

Türk sinemasında zirveye tırmanırken geçirdiği trafik kazasında sağ bileğinin sinirleri kesilince yaşama küsen Mesut Kundak, kalp, solunum ve beslenme yetmezliği ile kansızlık şikayetiyle kaldırıldığı İstanbul Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi’nde, önceki gün doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Sinema dünyasında "Kral" lakabıyla tanınan Kundak’ın cenazesi, İsviçre’den gelen kardeşi Engin Kundak tarafından hastane morgundan alınıp, dün memleketi Aydın’ın Söke İlçesi’ne getirildi. Kundak’ın gece Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Morgu’nda bekletilen cenazesi, bugün öğlende Konak Mahallesi, İnci Sokak’taki evlerinin önünden son kez geçirilip, helallik istendi, dua okundu. Cenaze daha sonra, Koca Cami’ye götürüldü.

SANATÇI DOSTLARI YALNIZ BIRAKTI

Buradaki törene, Kundak’ın annesi Mediha Kundak, babası Tahsin Kundak, kardeşleri Engin Kundak ve Nazan Binici, Söke Belediye Başkan Yardımcıları Levent Tuna ve Enver Helvacı, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Fidandal, sanatçının bazı arkadaşları ve sevenleri katıldı. Kundak’ın İsviçre’de yaşayan diğer kardeşi Metin Kundak ise sağlık sorunları nedeniyle cenazeye gelemedi. Cenazeye sanat camiasından kimsenin katılmaması dikkat çekti. Sadece sinema oyuncusu ve siyasetçi Berhan Şimşek’in cenazeye çelenk göndermesi dikkati çekti. Cenazede, anne Mediha ve baba Tahsin Kundak, güçlükle ayakta durarak taziyeleri kabul etti. Kundak Ailesi’nin fertleri birbirlerine sarılarak, destek olmaya çalıştı.

"HEPİMİZİN ÇIKARACAĞI DERSLER VAR"

Mesut Engin’in zirveye ulaşma, dibe vurma, coşku, dostluk, kardeşlik gibi hayatın içinde var olan her şeyi fazlasıyla bir arada yaşadığını ifade eden kardeşi Engin Kundak, "Onun yaşamı adeta film gibiydi. Bu yüzden hepimizin çıkaracağı dersler var. Hayat acımasız. Bunlar yaşanması gerekiyormuş ve yaşıyoruz. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

Sanatçı dostlarından arayanlar olup, olmadığını yönündeki bir soruya ise Kundak, "Kimse aramadı. Ancak, kimseyi de suçlamıyorum. Cenazeden haberleri olmamış olabilir" diye yanıt verdi.

Baba Tahsin Kundak ise sanat dünyasından ve oğlunun sanatçı arkadaşlarından kimsenin kendilerine aramayışlarının acılarını dahada büyüttüğünü söyledi.

Kundak’ın cenazesi kılınan namazın ardından bir süre omuzlarda taşınarak Granta Mezarlığı’na götürülüp, gözyaşları içinde toprağa verildi.

Mesut Kundak kimdir?

SES Dergisi’nin 1973 yılında düzenlediği yarışmada birinci olarak sanat hayatına başlayan Mesut Kundak, çok sayıda Yeşilçam filminde başrol ve yardımcı oyuncu olarak rol aldı. Mankenlik ve fotomodellik de yapan Kundak, 1976 yılında geçirdiği trafik kazasın sağ el bileğindeki sinirlerin kesilmesi nedeniyle bunalıma girerek, alkol bağımlısı oldu. Uzun süreli tedavisinin ardından alkol bağımlılığından kurtulan Kundak, 2009 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü"ne yerleştirildi. Bir yıl önce buradan ayrılan Kundak, bir süredir arkadaşıyla aynı evde yaşıyordu.

Haberin Devamı