Gazete Vatan Logo

Son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye’nin ilk reklamcılarından Eli Acıman’ın cenazesi, Musevi Mezarlığı’nda toprağa verildi

İSTANBUL’DA önceki akşam 91 yaşında hayata gözlerini yuman Türkiye’nin ilk reklamcılarından Eli Acıman’ın cenazesi, Neve Şalom Sinagogu’nda yapılan törenin ardından Arnavutköy Musevi Mezarlığı’nda toprağa verildi. Reklam dünyasının duayen ismi Eli Acıman’ın cenaze törenine iş, reklam ve sanat camiasının birçok ünlü ismi katıldı.

Neve Şalom Sinagogu’nda yapılan cenaze töreni öncesi Eli Acıman’ın kızları Elian ve Linda, torunları Alara, Aleksis, Mia, Emir ve damatları taziyeleri kabul etti. Sinagog’daki törene Rahmi Koç, Güler Sabancı, Erdoğan Demirören, Hüsnü Özyeğin, Can Kıraç ve Serdar Erener gibi sanat, reklam ve iş camiasından bir çok ünlü isim katıldı.

Törene katılan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Eli Acıman ile TÜSİAD’da birlikte çalışma fırsatı yakaladığını ve ondan çok şey öğrendiğini ifade etti. Koç Holding’in eski yöneticilerinden Can Kıraç da Acıman’ın, merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın “İcraatın İçinden” adlı programa çıkarken eline aldığın dolma kaleminin arkasındaki isim olduğunu söyleyerek, “Onun yetiştirdiği gençler şu anda çok önemli mevkiilerde görev yapıyor. O sadece bir iş adamı değil aynı zamanda bir hocaydı çalışanları için. O benim 50 yıllık arkadaşımdı” dedi. Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin de çok yakın arkadaşı olan Acıman’ı kaybettiği için son derece üzgün olduğunu ifade etti.

Vitali Hakko için hazırladığı “Şen Şapka” reklamıyla sektöre giriş yapan Eli Acıman, “Kral bira, lüks bira” (1969, Tuborg), “Soylu yün halı” (1976, Saray), “Fark edilirsiniz” (1977, Beymen), “Hizmette sınır yoktur” (1980, YKB), sloganlarıyla hafızalarda yer edindi.

Haberin Devamı