Gazete Vatan Logo

Son yolculuğuna sevenleri uğurladı

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan’ın eşi Sema Doğan’ın annesi Meliha Kantek birçok ünlü ismin katıldığı törenle toprağa verildi

Aydın Doğan’ın kayınvalidesi Meliha Kantek (86) için dün Teşvikiye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. 100’e yakın polis ve zabıtanın görev aldığı cenaze törenine katılanlara Kantek’in yazdığı ve 1930’lu ve 1940’lı yıllardaki Gümüşhane’nin geleneklerini ve folklorunu anlatan “Dün ve Bugün” adlı kitap dağıtıldı. Cenaze törenine İstanbul Valisi Muammer Güler, Yaşar Okuyan, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Eski OHAL Valisi Necdet Menzir , CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, TBMM Başkanvekili Meral Akşener ve Eski Adalet Bakanı Oltan Sungurlu da katıldı.

İş dünyasından ise aralarında TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Ali Sabancı, Adnan Polat, Faruk Süren, Suzan Sabancı, Jan ve Neşe Nahum ile Erdoğan Demirören’in de bulunduğu çok sayıda kişi de cenazede yer aldı. Törene en büyük katılım medya dünyasından geldi. Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç’in yanısıra birçok gazete yöneticisi ve yazarları da hazır bulundu. Teşvikiye Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Meliha Kantek’in cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Kendini hayır işlerine adadı

Melİha Kantek, Gümüşhane eşrafından Hacı Mehmet Zarbun ve Vasfiye Zarbun’un çocuğu olarak 1922 yılında doğdu. Merhum Tahsin Kantek ile evlenen Kantek’in Işıl Sema, Ufuk, Esin, Asuman ve Mete isminde biri erkek dört çocukları dünyaya geldi. Kantek, oğlu Mete Kantek küçük yaşta bir kaza sonucu vefat edince hayatının geri kalanını onun için hayır işleri yaparak geçirdi. Demokrat Parti ve Adalet Partisi Gümüşhane Kadın Kolları kuruculuğunu ve uzun yıllar başkanlığı yürüten Meliha Kantek, Gümüşhane Türk Kadınlar Birliği Başkanlığı da yaptı.



Haberin Devamı