Gazete Vatan Logo

Son testi de başarıyla geçti! Boarding completed*

3. Havalimanı açılışa günler kala 3 bin yolcu ve 9 bin taş dolu bagajla test edildi. Yolcular test için gelen 3 THY uçağında önce biniş işlemlerini ardından iniş işlemlerini gerçekleştirdi

Son testi de başarıyla geçti! Boarding completed*

*Yolcu alımı

tamamlandıİstanbul Yeni Havalimanı’nın açılmasına günler kaldı. 29 Ekim’de resmi açılışın ardından 2 ay boyunca THY burada belirli hatlarda seferler düzenleyecek. Sonrasında yeni yılla birlikte büyük operasyon ile Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Yeni Havalimanı’na geçecek.

Taşınma sürecinin en önemli noktası olan Operasyonel Hazırlık ve Havalimanı Taşınması’nın (ORAT) sonuncusu ve en kapsamlısı dün yapıldı. Havalimanının hatasız bir şekilde işletmeye alınması için hayati önem taşıyan bu test kapsamında THY tarafından alana 3 uçak indirildi.

3 bin kişilik test ekibi uçuş bilgileri doğrultusunda arama noktalarından geçip bagaj işlemlerini tamamladı. Yolcular önce uçağa biniş işlemlerini daha sonrada iniş işlemlerini gerçekleştirdi.

Bir haftada 7 bin bilet

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, 29 Ekim günü açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı’ndan THY’nin yapacağı seferler için bir haftada 6 bin 957 bilet satıldığını duyurdu.

Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu yapılabilir

İSTANBUL Yeni Havalimanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda dünya liderlerinin katıldığı dev bir törenle açılacak. Her yıl Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunun da bu yıl İstanbul’da Yeni Havalimanı’nda yapılması planlandığı bildirildi. Erdoğan tarafından Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla verilecek resepsiyonun Dolmabahçe’de yapılma ihtimali de bulunuyor.

Haberin Devamı