Gazete Vatan Logo

Son oy oranını açıkladı!

BDP seçime nasıl girecek?

Son oy oranını açıkladı!

Çözüm sürecinin başlamasından bu yana diğer partilerin anketlerinde oyları yükselişte görülen BDP, kendi anketlerinde yüzde 11 düzeyinde bir oya ulaştı. BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, gelecek genel seçimlere bağımsız adaylarla değil, parti olarak gireceklerini açıkladı.

Demirtaş, çözüm sürecinin başlamasından bu yana partilerine yoğun bir ilgi olduğunu belirterek, “Gittiğimiz yerlerde bunu görebiliyoruz. Daha önce parti tabelamıza bile bakmadan geçen bazı çevreler, artık toplantılarımıza katılıyor, bizi dinliyor. Bunun en önemli nedenlerinden biri kuşkusuz silahların susmuş olması” dedi.

Son oy oranını açıkladı

‘İki katını hedefliyoruz’

Demirtaş, AK Parti’nin yaptırdığı ankette BDP’nin oylarını artırarak yüzde 8.5 civarında göründüğünün belirtilmesi üzerine, “Bizim yaptırdığımız anketlerde daha yüksek çıkıyor. Yüzde 11 civarında bir oyumuz olduğu görünüyor” dedi.

Demirtaş, parti olarak seçim barajı sorunlarının olmadığını savunarak, 2015’de yapılacak olan genel seçimlere parti olarak katılacaklarını söyledi. Demirtaş, geçtiğimiz günlerde, gelecek yıl yapılacak olan mahalli seçimlerle ilgili olarak da “Örgütsel olarak yerel seçime hazırız. Yerleşim birimi olarak 2 katı hedefliyoruz” demişti.

Bağımsızlarla girdiler

Kürt siyasi hareketini temsil eden siyasi partiler 2007’ye kadar girdikleri seçimlerde yüzde 10 barajını geçememişlerdi. Bunun üzerine taktik değiştirerek seçimlere bağımsız adaylarla gimişlerdi.

Haberin Devamı