Gazete Vatan Logo

Son operasyonuydu!

Kato Dağı’nda PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada Piyade Uzman Çavuş Ali Rıza İşbilir şehit oldu

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi Kato Dağı’nda PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada Piyade Uzman Çavuş Ali Rıza İşbilir şehit oldu, 1 Uzman Çavuş yaralandı. Şırnak Bestler Dereler Bölgesi’nde teröristlerin araziye döşediği mayına basan geçici köy korucusu Arif Güngen şehit oldu, 1 korucu da yaralandı. Acı haberle 26 yaşındaki Ali Rıza İşbilir’in Kahramanmaraş’taki ailesi yasa büründü. Şehidin ağabeyi Mehmet İşbilir, kardeşinin geçici görevle Şırnak’ta bulunduğunu belirterek, “Vatan sağ olsun, yapacak bir şey yok” dedi. Şehidin abisi Hacı Veli İşbilir, “2 gün önce telefonla konuşmuştuk. Yeni görev yerine gitmeden önce izne gelecekti. Operasyon başlayınca izinler durduruldu, gelemedi. İzne çıkabilmiş olsaydı 4 gün önce burada olacaktı” diye konuştu. Şehidin polis müfettişi amcası Cumali İşbilir de yeğeninin 5 yıllık uzman çavuş olduğunu belirterek, “Kendisiyle bir ay önce telefonla konuştum. Tayininin Kars’a çıktığını söylemişti. 15 Ağustos’ta yeni görev yerine gideceğini bana bildirmişti. Bunlar bizi üzüyor. Söyleyecek çok şeyimiz var, ama üzüntüden bir şey söyleyemiyorum” dedi. Bolu Komando Tugayı’nda görevli olan şehit Piyade Uzman Çavuş Ali Rıza İşbilir’in, 6’sı kız, 11 kardeşinin olduğu ve baba Halil İşbilir’in 2 yıl önce vefat ettiği öğrenildi.

BALIKESİR’DE ŞEHİT ACISI

3 gün sonra izne gelecekti

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde de teröristlerle çıkan çatışmada bir uzman çavuş şehit oldu. 25 yaşındaki Uzman Çavuş Erol Şahin’in Balıkesir’deki baba evine ateş düştü. Askeri yetkililer, Komando Tugayı’nda görevli Piyade Uzman Çavuş Erol Şahin’in şehit olduğu haberini bugün saat 09.00 sıralarında şehidin Gündoğan Mahallesi, Gülban Caddesi’nde oturan babası 50 yaşındaki Ahmet Şahin’e verdi. Şehidin baba evi ve sokağı, gelen acı haber üzerine Türk bayrakları ile donatıldı. Baba Şahin, Güneydoğu’da yaşanan terör olaylarının sona ermesini isteyerek, soruna çözüm getirilememesinden yakındı. Üç çocuğundan birini kaybetmenin acısını yaşayan baba Şahin, “Oğlum ile telefondaki son görüşmemizde 5 Haziran’da izine gelmek istediğini, ancak operasyonlar nedeniyle ertelendiğini söyledi. 15 Haziran’da Balıkesir’e döneceğini söyledi” dedi.

ŞEMDİNLİ’DE ASKERİ HAREKETLİLİK

Obüsler top atışına tuttu

Şemdinli’nin Derecik Beldesi Umurlu köyünün kırsal kesiminde dün yoğun bir askeri hareketlilik vardı. Bölgeye çok sayıda helikopter sevk edilirken, obüs topları da bölgeyi zaman zaman ateş altında tuttu. Irak sınırındaki Derecik Beldesi Umurlu Köyü Kuzey Gedik Bölgesi 86 No’lu sınır taşı yakınlarındaki askeri hareketlilik saat 12.00 sıralarında başladı. Bölgeye, 3’üncü Dağ ve Komando Tabur Komutanlığı’ndan kalkan ve Yüksekova yönünden gelen helikopterlerin gittiği görüldü. Derecik Tabur Komutanlığı ile Umurlu Taburu’ndan da bölge obüs toplarıyla bombalandı.

3 asker yaralandı

Öğleden sonra bölgede güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 3 askerin yaralandı. Yaralılar helikopterle Hakkari Asker Hastanesi’ne kaldırıldığı ve durumlarını iyi olduğu belirtildi.

Haberin Devamı