Gazete Vatan Logo

Son mesajlaşma!

Şehidin bu mesajı sosyal medyadan rekor kırdı...

Son mesajlaşma!

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan ve binlerce Sinoplunun son yolculuğa uğurladığı Tankçı Er Bülent Yalçın'ın bir arkadaşı ile yaptığı son konuşmaları ortaya çıktı.

Bir sosyal paylaşım sitesinde bir arkadaşı ile yazışan şehit er Bülent Yalçın'ın, arkadaşına ay sonunda Hakkari'ye göreve gideceğini yazıyor. Arkadaşı da ona "Vurulma" diye espri yapıyor. Sinop'un kalbine gömdüğü şehidi Bülent Yalçın ise Türk askerine yakışır biçimde "Tankcıyız oğlum, hayırlısı neyse o, tankcıyız biz" diyerek cevap veriyor. Şehit Bülent Yalçın'ın son konuşmaları söz konusu sosyal paylaşım sitesinde adeta paylaşım rekoru kırdı.



ŞEHİT OLACAĞINI RÜYASINDA GÖRMÜŞ

HAKKARİ’de çıkan çatışmada şehit düşen Özel Harekat polisi Okan Koç’un bir hafta önce rüyasında şehit olduğunu gördüğünü ve bunu da ailesiyle paylaştığı öğrenildi.

Hakkari’deki çatışmada şehit düşen 27 yaşındaki polis Okan Koç’un Ankara Eryaman semti İrem Sitesi’nde oturan baba ocağına ateş düştü. Haberi alan yakınları sinir krizi geçirdi. Şehidin baba evi Türk Bayraklarıyla donatıldı. Şehidin annesi Elif Koç, baygınlık geçirirken babası Tuncay Koç ise ayakta zor durabildi.

RÜYASINDA GÖRMÜŞ

Hatice Koç ile 2 yıl önce evlenen şehit Koç’un, Nehir İrem adında 11 aylık kızları olduğu öğrenildi. Şehit polis Okan Koç’un Bitlis’te görev yaptığı ve kısa süre önce de gönüllü olarak Hakkari’ye gittiği belirtildi. Bir hafta önce rüyasında şehit olduğunu gören Koç’un yakınlarına, "Rüyamda tabutumu gördüm, şehit olmuştum. Eğer şehit düşersem beni Sincan Çimşit Mezarlığı’nda büyükbabamın mezarının yanına gömün" dediği öğrenildi. Şehit Okan Koç cenazesi, yarın öğlen namazına mütakip Kocatepe Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından vasiyeti doğrultusun Sincan Cimşit Mezarlığı’nda defnedileceği öğrenildi. Şehit polis Koç’un bir ay sonra 1 yaşına girecek kızı için de doğumu gününe hazırlandıkları belirtildi.

3 AY ÖNCE EVLENEN ŞEHİT POLİS, BABA OLMAYA HAZIRLANIYORDU

HAKKARİ’de şehit olan Özel Harekat polisi 25 yaşındaki Ertuğrul Polat’ın 3 ay önce evlendiği, öğretmen eşinin de 2,5 aylık hamile olduğu bildirildi. Devlet Su İşleri’nde memurluğu kazanmasına rağmen ağabeyi gibi polisliği tercih eden Polat’ın sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasında Ankara’da bir şehitlikte mezarı öperken çekilen fotoğrafı yürek burktu.

Hakkari Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Ertuğrul Polat’ın acı haberi, şehidin Gaziantep’in Mücahitler Mahallesi’ndeki Gülevler Apartmanı’nda oturan ailesine ulaştı. Şehidin evinin bulunduğu mahalle Türk bayraklarıyla donatıldı. Annesinin yıllar önce vefat ettiği öğrenilen şehit Ertuğrul Polat’ın, kalp ameliyatı olan babası Hüseyin Polat’ı 10 gün önce hastanede ziyaret ettiği belirtildi.

Son mesajlaşma

3 AY ÖNCE EVLENMİŞTİ

8 çocuklu ailenin 5’nci çocuğu olan Polat’ın 3 ay önce Gaziantep’te evlendiği, öğretmen eşi Ümmü Gülsüm’ün ise 2,5 aylık hamile olduğu öğrenildi. Babası emekli bekçi olan ve 2 ağabeyi de polis olan Ertuğrul Polat’ın 3 yıl önce girdiği sınavda Ankara Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nde memurluğu kazandığı, ancak polisliği tercih ettiği ifade edildi.

HATAY’A TAYİNİ ÇIKMIŞTI

Hakkari’den Hatay’a tayini çıkan ve 10 gün içinde taşınmaya hazırlanan şehit polis Polat’ın Temmuz ayında düğününde çekilen fotoğrafları ile Facebook’taki sayfasında Ankara’da bir şehitlikte mezarı öperken çekilen fotoğrafı da yürek burktu.

Şehidin cenazesi Şehitkamil İlçesi’ne bağlı Bağbaşı Köyü’nde toprağa verilecek.

ŞEHİT DÜŞEN ÖZEL HAREKAT ŞUBE MÜDÜRÜ ANKARA’DAKİ EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

HAKKARİ’de şehit düşen Özel Harekat Şube Müdürü Yalçın Dizdaroğlu’nun Ankara’daki evine acı haberle ateş düştü. Ailesi gözyaşlarına boğulan şehit polis Düzdaroğlu’nun kısa süre önce Umre’ye gittiği ve döndükten sonra geçici görevle Hakkari’ye tayini çıktığı belirtildi.

Hakkari’deki Kırıkdağ Köyü Dez Mevkii’nde çıkan çatışmada şehit düşen Özel Harekat Şube Müdürü Yalçın Dizdaroğlu’nun ailesi yasa boğuldu. Acı haberin duyulması ardından akraba ve yakınları şehidin evine akın etti. Evli, 1’i kız 3 çocuk babası Dizdaroğlu’nun erkek çocuklarının birinin polis okulunda okuduğu, diğerinin ise Kayseri’de polis olarak görev yaptığı ifade edildi.

MAHALLE, TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILDI

Dizdaroğlu’nun evinin bulunduğu mahalle Türk bayraklarıyla donatıldı. Sokağa büyük Türk bayrakları asılırken, mahalle sakinleri de teröre tepki olarak evlerinin pencere ve balkonlarına Türk Bayrakları astı. Bu arada şehit haberinin duyulmasının ardından akşam saatlerinde Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay da aileyi ziyaret ederek başsağlığı diledi.

ÖNCE UMRE SONRA HAKKARİ

Şehit düşen Özel Harekat amiri Dizdaroğlu’nun kısa süre önce Umre’ye gittiği ve döndükten sonra da geçici görevle Hakkari’ye tayin olduğu ifade edildi. Dizdaroğlu’nun cenazesi bugün Kocatepe Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınacak namazı ardından defnedileceği belirtildi.

TUNCELİ’DE PKK’LILARIN BOMBALI TUZAĞI SON ANDA ÖNLENDİ

TUNCELİ’de merkeze bağlı Geyiksuyu Köyü’nde PKK’lılar çevre köylere elektrik sağlayan trafo merkezine bombalı saldırı düzenledi, ardından bölgeye gelecek güvenlik güçlerine bombalı tuzak kurmak istedi. Askerlerin anında bölgeye gitmesiyle ikinci bombayı kurmayan teröristler kaçtı.

Tunceli’nin Geyiksuyu Köyü yakınlarında PKK’lılar güvenlik güçlerine kurmak istediği tuzak son anda önlendi. Çevre köylere elektrik sağlayan bir trafo merkezine bombalı saldırı düzenleyen PKK’lılar, merkeze hasar verip kullanılamaz hale getirdi. PKK’lılar bölgeye gelecek askerlere yönelik bombalı saldırı yapmak için trafo merkezine piknik tüpü içinde bombalı tuzak kurmak istedi. Ancak, bölgeye anında müdahale eden askerler nedeniyle PKK’lılar patlayıcıyı kurmadan kaçtı.

Güvenlik güçleri trafo merkezi çevresi ve merkeze giden bazı yollara da patlayıcı tuzakladığını belirledi. Bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri bu patlayıcıları etkisiz hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyon devam ediyor.

Haberin Devamı