Gazete Vatan Logo

Son hicaz şarkı da çalındı

97 yaşında hayata veda eden Türk sanat müziğinin efsane ismi Müzeyyen Senar dün son yolculuğuna Bebek Camii’nden uğurlandı. Cenazeye katılmak isteyen vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle izdiham yaşandı

Türk sanat müziğinin devi Müzeyyen Senar’a dün veda günüydü. Cenazesi Bebek Camisi’de kılınan namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze törenine sanat camiasından Muazzez Abacı, Bülent Ersoy, Tarkan, Sezen Aksu, Emel Sayın, Sibel Can, Erol Evgin, Fatih Ürek, Cemil İpekçi, Leman Sam, Şevval Sam ve Nuri Sesigüzel katıldı. Oğlu Ömer ve kızı Feraye’nin taziyeleri kabul ettiği cenazede, torunu Senar’ın hayattayken sevdiği tacını tubutuna bıraktı.

Devlet töreni olsaydı

Senar’ın kızı Feraye Işıl, ise “Annem ölmedi. Onu çok özleyeceğiz. Türk halkının büyük bir kaybıdır kendisi” diye konuştu. Cemil İpekçi ise devlet sanatçısı olan Senar için devlet töreni düzenlenmemesini eleştirip, “Dünyanın her yerinde böyle büyük sanatçılar için tören düzenlenir” dedi.

Cenazeye katılan Tarkan da üzgün olduğunu belirtip, “Türkiye büyük bir efsanesini kaybetti. Ben Müzeyyen Ablamı kaybettim. Çok severdim kendisini. Çok ziyaret ettim kendisini Bodrum’da. Hastaydı, acılardan da kurtuldu. Nur içinde yatsın. Onu sevgi ve saygıyla analım” dedi.

Haberin Devamı

“Senar anlatılmaz”

Senar’la çok özel bir ilişkisi olduğunu belirten Sibel Can, “Onu tanıdığım için ve ondan bir şeyler öğrendiğim için çok şanslıyım. Unutulmayacak, şarkılar bugün onunla durdu. Unutulmayacak” dedi.

Emel Sayın ise, “Müzeyyen Senar’dan bütün sanatçılar feyz almıştır. Bana da öğretirdi. Her karşılaşmamızda öyle güzel şeylear söylemiştir ki; hayatımı, yaşamımı etkilemiştir” diye konuştu.

Tatyos Efendi’yle...

Cenazede kollarına giren yardımcılarının desteğiyle yürüyen Bülent Ersoy’un ise bitkin hali gözlerden kaçmadı. Senar’la dargın oldukları bilinen Ersoy, musalla taşında dua edip, sanatçının tabutunu öptü. Zincirlikuyu Mezarlığı’nda Senar’ın vasiyeti üzerine Kemani Tatyos Efendi’nin ‘Ehl-i aşkın’ isimli eserinin çalındığı öğrenilirken, Bülent Ersoy’un da esere eşlik ettiği ifade edildi. Basın mensuplarının yoğun ilgisi nedeniyle kameralardan uzak bir köşede cenaze törenini takip eden Sezen Aksu, Müzeyyen Senar için özel bir çiçek yaptırdı.

Haberin Devamı