Gazete Vatan Logo

Son gün listeye konuldular

Son gün listeye konuldular

AK Parti’nin milletvekili adayları arasında yer alan Ali Babacan, Cemil Çiçek, Hakkı Köylü gibi isimlere, son gün telefonla aranarak listeye konuldukları söylenmiş. Bozdağ: “Listeye konulmadan önce bir görüşme yapılmadı”

Ak Parti’nin Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ali Babacan’ın aday gösterilmesine ilişkin sorular üzerine, milletvekili aday listelerinin teslim edildiği son gün olan 18 Eylül’de yaşanan trafiğe ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.
Bozdağ, Babacan’ın listelerin YSK’ya tesliminden yaklaşık 2,5 saat önce Başbakan Davutoğlu tarafından telefonla aranıp, seçim sonrası ekonomi yönetiminde belirleyici rolünü sürdüreceğine ilişkin mesaj verilerek adaylığa ikna edildiği yönündeki iddiayla ilgili sorular üzerine, şunları söyledi:
‘Aynı şekilde devam’
“Sayın Babacan Ak Parti’nin kurucu isimleri arasında yer alıyor. Her zaman bu partide ve Türkiye’de önemli görevler ifa etmiştir. Bundan sonra da milletvekili olarak başka bir görev olursa aynı şekilde çalışmaya devam edecektir. Tabi sayın Babacan’ın ikna edilip edilmemesi konusunda benim bir bilgim yok. Ali Babacan listeye üst kurulda konuldu ve daha sonra da Türkiye kamuoyuna açıklandı. Şimdiden gelecekte kim hangi göreve gelecek, ne olacak buna dair değerlendirme yapmak fevkalade yanlış olur. Vakti gelince bunları değerlendirmesi gereken Başbakan-Cumhurbaşkanı ilgililer elbette bir değerlendirme yapacaktır.”
Bozdağ, “Babacan başvuru yapmamıştı. Üst kurulda adı listeye konulurken kendisiyle konuşuldu mu?” sorusuna da, şu karşılığı verdi: “Başvurmayıp da aday yaptıklarımız arasında sayın Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek, Mustafa Ataş, Hakkı Köylü de var. Başkaca müracaat etmediği halde değerlendirme yaptığımız listelerde yer verdiğimiz arkadaşlarımız oldu. Hepsi listeye konulduktan sonra kendilerinden müracaat evrakları istenmiştir. Listeye konulmadan önce bir görüşme yapılmadı. Listeye konulduktan sonra ‘listede yer verdik müracaat için gerekli belgeleri seçim işleriyle ilgili birime iletmenizi talep ediyoruz’ dedik.”
Bozdağ, “Yani son gün 18’inde mi istendi evraklar” sorusunu da, “Son gün istedik. 18’i Cuma günüydü. Cuma namazından önce herkesten istedik” diye yanıtladı.
Babacan: 4 yılın kaderi yazılacak
AK Parti Ankara İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Ali Babacan, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu coğrafyadaki bunca sorunlara, Avrupa’da yaşanan son 100 yılın en büyük krizine rağmen yoluna devam ettiğini söyledi. Babacan, bu başarının AK Parti kadrolarının başarısı olduğunu söyleyerek, “1 Kasım’da, Türkiye’nin bundan sonraki 4 yılının adeta kaderi yazılacak” dedi.

Haberin Devamı