Gazete Vatan Logo

Son dakika... YPG/PKK: Çekiliyoruz!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Münbiç ve YPG açıklamalarından sonra terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG, 'askeri danışmanlar' diye adlandırdığı teröristleri Menbiç'ten çektiğini bildirdi. AA muhabirleri bölged terör örgütünün halen varlığını sürdürdüğünü kaydetti.

Son dakika... YPG/PKK: Çekiliyoruz!

Fransız haber ajansı AFP'nin geçtiği son dakika bilgisine göre, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin sözde Genel Komutanı, Menbiç’deki askeri danışmanlarının kentten çekilme kararı aldığını duyurdu.

ABD ile Türkiye'nin yakın teması sonunda sonuç verdi ve teröristler Fırat'ın batısındaki Menbiç'ten ayrılacaklarını resmen itiraf etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD'de yaptığı temaslarla ilgili yaptığı açıklamalarda şunları demişti;

"Suriye'de atacağımız adımlar, Rusya'ya ve Suriye'deki başka bir aktöre alternatif değildir. Atacağımız adımlar ve yol haritasını da Rusya'ya anlatıyoruz. Bu gizli bir yol haritası değil, şeffaf bir yol haritasıdır."
"Burada dörtlü bir işbirliği olacak. Türkiye, ABD, Bağdat ve Erbil. PKK, aynı zamanda Erbil'in de düşmanıdır. Geçenlerde görüştüğüm bir bakan, Talabani'nin partisinden, dedi ki; bizim parti içerisinde küçük bir grubun PKK'ya verdiği desteğin bedelini ödemeye başladık. Parti yönetimine talimat veriyorlar dedi. Burada PKK'ya yönelik yaptığımız operasyonlarda istihbarat paylaşımı da yapıyoruz. PKK'nın sınırımızın ötesinde de temizlenmesi konusunda biz kararlıyız. Irak'taki seçimleri bekledik. İçeriden destek de önemli. Sincar bölgesinden çıktılar ama Kandil ve ötesinde ciddi bir PKK yapılanması var. İnşallah buraları da temizleyeceğiz."
BAŞTA FIRAT'IN DOĞUSUNA GİDECEKLER
"İlk etapta YPG'liler Münbiç'ten ayrılacak. Ayrılırken de silahları alınacak. Fırat'ın doğusuna gidecekler. Bize yönelik tehdit esas itibariyle Fırat'ın doğusundan geliyor. Dolayısıyla Münbiç'ten sonra yol haritası burada da uygulanacak. Mutabakatımızın içerisinde bu var. İşte o zaman YPG nereye gidecek? Esas soru burada. Bunların hepsini istihbaratımızla beraber, tüm birimlerimiz muhattaplarıyla görüşecek. Biz onların buralarda kalmasını istiyoruz."

Haberin Devamı

Terör örgütü YPG/PKK, Suriye'nin kuzeyinde işgal ettiği Münbiç'ten çekildiğini iddia etse de ilçe ve kırsalında hala varlığını koruyor.
AA MUHABİRLERİ: YPG HALA ORADA
Bu arada, AA muhabirlerinin Münbiç'teki yerel kaynaklardan aldığı bilgilere göre, YPG/PKK'lı teröristler halen Münbiç ilçe merkezi ve kırsalında konuşlu bulunuyor.
Merkezde varlığını gizleyen örgüt, ilçenin kuzeyinde Fırat Nehri kıyısından batıya doğru Ayn Dadat beldesinden Bab ilçesinin doğusuna uzanan bölgeye yayılmış durumda.
YPG/PKK'ya bağlı sözde Münbiç askeri konseyinin de içinde bulunduğu silahlı unsurlar da hala kentin merkezi ve çevresinde yer alıyor.
Örgüte bağlı unsurlar, ilçenin özellikle Fırat Kalkanı bölgesine bakan cephe hatlarında varlık gösteriyor.
AA'nın 30 Mayıs'taki haberinde örgütün elebaşlarının ilçeden ayrılmaya başladığı ancak geri kalan kadrosunun Münbiç'te kaldığı bilgisi paylaşılmıştı.

Haberin Devamı