Gazete Vatan Logo

Son dakika... 'Ya çekilin ya da...' Savaş çanları!

Kerkük operasyonunun arkasından da İran'ın gölge komutanı çıktı. Kürt liderlerle 3 kez görüşen Kasım Süleymani, "Ya bölgeyi terk edin, ya da saldıracağız" mesajı verdi.

Son dakika... 'Ya çekilin ya da...' Savaş çanları!

Reuters haber ajansı, Irak Devrim Muhafızları'nın dış operasyonlarından sorumlu Kudüs Güçleri'nin komutanı Kasım Süleymani'nin Kerkük operasyonu başlamadan üç kez Kürt liderlerle görüştüğünü ve net bir mesaj verdiğini yazdı. Peşmergenin tartışmalı bölgelerden çekilmesini isteyen Kasım Süleymani, savaşın geldiğini açık bir şekilde muhataplarına iletti.

"YA ÇEKİLİN YA DA SALDIRACAĞIZ"
İranlı general, Süleymaniye'de gerçekleşen randevuda peşmergenin tartışmalı bölgelerden çekilmediği takdirde Irak ordusu ve milislerin savaşa girişeceğini söyledi.
Reuters ajansı İran'ın dış operasyonlarından sorumlu komutanı general Kasım Süleymani'nin Irak Ordusu harekete geçmeden önce birçok kez Kürt liderleri uyardığını duyurdu.
"SİZİ DAĞA GÖNDERMEK İÇİN ONU DURDURACAK HİÇBİR GÜÇ YOK"
Kerkük'e harekâttan önce üç kez Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) üyeleriyle konuşan Süleymani'nin "Irak Başbakanı Haydar el ibadi bütün bölgesel güçler ve Batı'nın desteğine sahip. Eğer kararını alırsa, sizi dağa geri göndermek için onu durduracak hiçbir güç yok" ifadelerini kullandığı ifade edildi.
Süleymani, KYB üyelerine çekilmemeleri durumunda İran'ı stratejik müttefik olarak kaybetme riskini kabul etmek zorunda kalacaklarını söyledi.
KASIM SÜLEYMANİ KİMDİR?
Kasım Süleymani, son dönemde İran'ın parlayan yıldızı. Kâsım Süleymani'nin İran-Irak savaşından bu yana ülkesinin bölge politikalarını belirleyen isim olduğu iddia ediliyor. Suriye ve Irak'ta çok önemli roller oynayan Süleymani, adını ilk kez İran-Irak savaşında duyurdu.
Al Jazeera'da yer alan Süleymani portresi, şu cümlelerle başlıyordu: "Benim adım Kasım Süleymani. Şunu bilmelisin ki İran'ın Irak, Lübnan, Gazze ve Afganistan politikalarını ben kontrol ederim."Irak'taki ABD işgal güçlerinin komutanı General David Petraeus, 2008 baharında, bir toplantı esnasında Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin uzattığı cep telefonundaki bu tuhaf mesajı okuduğunda fazla şaşırmadı. Çünkü mesajın sahibini gayet iyi tanıyordu: İlkokul mezunu eski bir inşaat işçisi olan ve Irak'ta kendilerine yıllardır kök söktüren Kudüs Gücü'nün başındaki Kasım Süleymani.

Haberin Devamı

SÜLEYMANİ ÜÇ KEZ GİDİP GÖRÜŞTÜ

Haberin Devamı

Bu arada Reuters haber ajansı, Irak Devrim Muhafızları'nın dış operasyonlarından sorumlu Kudüs Güçleri'nin komutanı Kasım Süleymani'nin Kerkük operasyonu başlamadan üç kez Kürt liderlerle görüştüğünü ve net bir mesaj verdiğini yazdı. Peşmergenin tartışmalı bölgelerden çekilmesini isteyen Kasım Süleymani, savaşın geldiğini açık bir şekilde muhataplarına iletti.
"YA ÇEKİLİN YA DA SALDIRACAĞIZ"
İranlı general, Süleymaniye'de gerçekleşen randevuda peşmergenin tartışmalı bölgelerden çekilmediği takdirde Irak ordusu ve milislerin savaşa girişeceğini söyledi.