Gazete Vatan Logo

Son dakika... Venezuela ile ilgili peş peşe açıklamalar!

Venezuela'da yaşanan kriz ile alakalı Avrupa'dan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Son dakika... Venezuela ile ilgili peş peşe açıklamalar!

BM Genel Sekreteri Guterres, Venezuela'da taraflara tansiyonu düşürme, şiddeti ve gerginliği önleme çağrısında bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da "Mayıs 2018’de Nicolas Maduro yasa dışı şekilde seçildikten sonra Avrupa demokrasinin yeniden inşa edilmesini destekliyor." dedi.

İNGİLTERE

İngiliz hükümeti, Venezuela'daki krizin "barışçıl ve diplomatik bir çözümle" sona erdirilmesi çağrısında bulunurken, Venezuela Ulusal Meclisi ile onun başkanı olarak Juan Guaido'ya "tam destek" verdiğini bildirdi.
Başbakanlıktan yapılan açıklamada, "Venezuela'da 2018'de yapılan başkanlık seçimi ne özgür ne de adildi. Demokratik olarak seçilmiş Ulusal Meclise ve onun başkanı olarak Juan Guaido'ya tam destek veriyoruz." ifadeleri kullanıldı.
Venezuela'nın ABD ile diplomatik ilişkilerini kesmesinin "kabul edilemez" olduğu belirtilen açıklamada, "Bu krizin çözümü barışçıl ve diplomatik bir çözüm bulunması için çalışmakta yatıyor, (diplomatları) sınır dışı etmekte değil." ifadesine yer verildi.
Venezuela muhalefet lideri Juan Guaido çarşamba günü 2013'ten bu yana petrol zengini ülkenin başkanı Nicolas Maduro'ya karşı kendisini geçici başkan olarak ilan etmiş ve Washington'un desteğini almıştı. Ardından birçok ülkeden kendisine destek geldi.

Haberin Devamı