Gazete Vatan Logo

Son dakika... Venezuela'dan peş peşe haberler geliyor! Ölü sayısı arttı

Venezuela'dan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Son yaşanan olaylarda 40'tan fazla kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Son dakika... Venezuela'dan peş peşe haberler geliyor! Ölü sayısı arttı

Venezuela'da yaşanan şiddet olaylarında ölü sayısı artıyor. Son belirlemelere göre, beş kişinin ev baskınlarında, 11 kişinin yağmalamalar sırasında ve 26 kişinin ise hükümet güçleri tarafından vurulması sonucu 40'tan fazla kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Sözcüsü Rupert Colville, 21 ila 26 Ocak arasında 850'den fazla kişinin gözaltına alındığını, 23 Ocak'ta ülke çapında 696 kişinin gözaltına alındığını ve bunun Venezuela'da 20 yıl içindeki en yüksek gözaltı rakamı olduğunu duyurdu.

Geçtiğimiz hafta çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin Başkanı Juan Guaido, muhaliflerin mitinginde kendini geçici devlet başkanı ilan etmiş ve başta ABD olmak üzere Avustralya, Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Şili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmıştı.

Meksika, Türkiye, Rusya, Küba, Çin ve Bolivya ise Venezuela Devlet Başkanı Maduro hükümetine desteklerini yinelemiş, Maduro da gelişmeler üzerine ABD ile diplomatik ve politik ilişkileri kestiğini açıklamıştı. Maduro, daha sonra yaptığı başka bir açıklamada, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkinin bittiğini fakat ticari ilişkinin süreceğini duyurmuştu.

Haberin Devamı