Gazete Vatan Logo

Son dakika... Türkiye hep uyardı! Bomba ortaya çıktı!

Suriye'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Rakka kentinde cepheden bir haber hazırlayan Brezilyalı foto muhabiri Alice Martins'e göre, ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) ana birliği olan YPG komutanlarından bazıları YPG saflarına terör örgütü PKK'dan alınan Türk vatandaşları...

Son dakika... Türkiye hep uyardı! Bomba ortaya çıktı!

Brezilyalı foto muhabir Alice Martins tarafından derlenen ve Washington Post tarafından birkaç gün önce yayınlanan geniş bir fotoğraf makalesinde terör örgütü PKK'ya bağlı YPG kuvvetlerinin Rakka'daki önde gelen cephe komutanlarının farkedilecek şekilde Türkçe aksana sahip olduklarına dikkat çekildi. Diğerleri ise gazeteciyle konuşmayı reddetti.

Sabah 8'de vardığı SDG mevzilerinde Rezan isminde bir komutanla tanıştığını belirten Martins, sözde komutanın sağ kolunda teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yüzünün olduğu bir armanın bulunduğunu da aktardı.
YPG'LİLER KÖYLERİN ADINI BİLE BİLMİYOR
Martins derlediği haberinde, YPG komutanlarının çoğunun IŞİD'i çıkarmak için savaşmakta oldukları köylerin ve kasabaların adlarını bile bilmediklerini söylüyor.

Brezilyalı foto muhabir, çok fazla yorum yapmadan, batı medyasının sürekli Suriyeli Kürtlerden oluştuğu konusunda ısrar ettiği YPG'nin komutanlarının PKK'dan ithal olduğu sonucuna varıyor.

Haberin Devamı

Tüm bunların arasında en büyük ironi ise, PKK'nın ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından bir terörist örgüt olarak kabul edilmesi...

ABD'li siyasiler, silah, eğitim, askeri liderlik ve hava desteği de dahil olmak üzere, PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye verdiği destekle, çoğu zaman Türk yetkililer ve bağımsız gazeteciler tarafından ülkelerinin teröristleri destekleyip desteklemediğiyle ilgili sorulan sorulardan kaçınıyor.