Gazete Vatan Logo

Türkiye genelinde PKK'ya operasyon

Son dakika haberine göre ülke genelinde PKK'ya büyük operasyon başladı. Birçok ilde yürütülen operasyonlarda gözaltı sayısı her geçen saat artıyor. MİT'te operasyona destek verdi. Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın 18'inci yıldönümünü bahane ederek saldırı düzenlemek isteyenler gözaltına alındı. Son dakika haberleri geldikçe size aktarmaya devam edeceğiz. Ayrıntılar haberimizde...

Türkiye genelinde PKK'ya operasyon

Son dakika: 5 Şubat'ta DEAŞ'a yapılan ve ülke genelinden 700'den fazla kişinin gözaltısıyla sonuçlanan operasyonun bir benzeri bugün PKK'ya yapılıyor. Elimize ulaşan son dakika bilgilerine göre İstanbul başta olmak üzere birçok ilde şu anda operasyon düzenleniyor. MİT'in de bu operasyonlara destek verdiği bilgiler içinde. Gözatı sayısı şu anda 250'yi geçti. Son dakika bilgileri merkezimize ulaştığı sürece size aktarmaya devam edeceğiz.

İŞTE OPERASYON YAPILAN İLLER

İSTANBUL: 70 ŞÜPHELİ YAKALANDI

İstanbul'da terör örgütü PKK'ya yönelik eş zamanlı operasyonda, 70 şüpheli yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gelecek günlerde PKK mensuplarınca kent genelinde bombalı, silahlı veya molotofkokteylli saldırılar düzenleneceği istihbaratı üzerine çalışma başlattı.

Ekipler, soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 104 örgüt üyesinin yakalanması için 104 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda, zanlılardan 70'i gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Adreslerde yapılan aramalarda, 1 pompalı tüfek, 1 tabanca, 1 kurusıkı tabanca, çok sayıda mermi ve örgütsel doküman ile şifrelenmiş dijital malzemeler ele geçirildi.

Sağlık kontrolünün ardından Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürülen şüphelilerin işlemleri sürüyor.

Diğer 34 zanlının yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

ADANA: 26 GÖZALTI

Adana'da PKK/KCK üyelerine yönelik operasyonda 26 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK/KCK'ya yönelik 30 ayrı adrese şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenledi.
Özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda bazı adreslere polisler koçbaşıyla kapıyı kırarak girdi. Operasyonda 26 zanlı, terör örgütünün üniversite yapılanması, kent, ilçe ve mahalle komisyonlarında faaliyet gösterdikleri, örgüt adına korsan gösteri ve eylemleri organize ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.
Adreslerde yapılan aramalarda örgütsel doküman ele geçirildi. Zanlılar, Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.
ADIYAMAN: 4 GÖZALTI

Adıyaman’da polis ekiplerinin sosyal medyada terör örgütü PKK/KCK lehine propaganda yapanlara yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.
Yaşanan terör saldırıları sonrasında sosyal medya hesaplarından terör örgütü PKK/KCK lehine paylaşımda bulunduğu tespit edilenlere yönelik çalışmada Adıyaman merkezli Kahta, Gölbaşı ve Mardin’de 8 farklı adrese eş zamanlı operasyon başlatıldı. Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 8 farklı adrese yapılan operasyonda 4 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde alınan sağlık raporlarının ardından sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü. Öte yandan, yapılan operasyonda 9 mm çapında bir adet ruhsatsız tabanca ve örgütsel dökumanlar ele geçirildi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
İZMİR'DE 35 GÖZALTI

İzmir'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 35 şüpheli gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, özel harekat ve çevik kuvvet polislerinin desteğiyle merkez ilçeler ile Menemen, Menderes, Bayındır ve Urla ilçelerinde 50 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.
Operasyona polis helikopteri de havadan destek verdi. Belirlenen adreslerde özel hareket polisleri uzun namlulu silahlarla önlem alırken açılmayan kapılar da "koçbaşı" ile kırıldı.
Operasyonda aralarında kadınların da bulunduğu 35 şüpheli gözaltına alındı.
Zanlıların terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları, sosyal medya aracılığıyla terör örgütüne yönelik operasyonları küçük düşürücü paylaşımlarda bulundukları, devlet büyüklerine hakaret ettikleri, örgüte eleman kazandırdıkları ve örgütün şehir yapılanması KCK adına faaliyet yürüttükleri iddia edildi.
Bazı şüphelilerin ise geçen yıl Doğu ve Güneydoğu illerinde terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlara karşı "Barış Bloku" adı altında 31 Ocak 2016'da düzenlenen etkinlikte terör örgütünün propogandasını yaptıkları, 6 Mart 2016'da da Bornova'da "kadın hakları" adı altında gerçekleştirilen izinsiz gösteride terör örgütü adına faaliyet gösterdikleri öne sürüldü.

ANTALYA: 12 GÖZALTI

Antalya’da Sosyal medya üzerinden PKK/KCK terör örgütü propagandası yapan ve eylem yapacağı değerlendirilen 12 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Antalya Terörle Mücadele Ekipleri (TEM), sosyal medya üzerinden PKK/KCK terör örgütünün propagandasının yapıldığını belirledi. Terörist elebaşı Abdullah Ocalanın yakalanışının yıldönümü olan 15 Şubat tarihinde eylem yapacağı değerlendirilen 12 şüphelinin evine TEM operasyon ekipleri tarafından bu sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Evlerde yapılan aramalarda çok sayıda doküman ve dijital veri ele geçirildi.
Gözaltına alınan 3’ü kadın 12 kişi, Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından savcılığa sevk edildi.
VAN: 11 GÖZALTI

VAN Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise 3 av tüfeği ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.
Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri bu sabah Van'ın merkez İpekyolu ile Tuşba İlçesi'ndeki birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda terör örgütü PKK adına faaliyet yürüten 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltna alınan 11 kişi Van Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, adreslerinde yapılan aramalarda ise 3 av tüfeği ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.
MERSİN: 60 GÖZALTI

Mersin'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 60 kişi gözaltına alındı.
Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik kent merkezindeki çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda, terör örgütü propagandası yapmak, terör örgütünün sözde kent ve mahalle komisyonlarında faaliyet göstermek, örgüt adına korsan gösteri ve eylemleri organize etmek iddialarıyla haklarında gözaltı kararı verilen 60 kişi yakalandı.
Toros Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.
BİNGÖL: 17 GÖZALTI

Bingöl’de terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 17 şüpheli gözaltına alındı.
Edinilen bilgilere göre, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, 17 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

HAKKARİ'DE 1 GÖZALTI

Hakkari bir eve düzenlenen operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilirken, bir kişi gözaltına alındı.
Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, polis ekiplerince PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yürütülen çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “13 Şubat 2017 günü ilimiz merkez Bağlar Mahallesi'nde ikamet eden bir şahsın ev ve eklentilerinde yapılan arama faaliyeti neticesinde; 1 adet AK-47 kalaşnikof marka uzun namlulu silah ve bu silaha ait 4 adet şarjör, 1 adet otomatik pompalı tüfek, 1 adet Glock marka tabanca ve bu tabancaya ait 1 adet şarjör, 1 adet kurusıkıdan bozma tabanca ve bu tabancaya ait çok sayıda mermi, 1 adet dürbün, 2 adet telsiz ele geçirilmiş olup, bir şahıs gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi.

MALATYA’DA TERÖR OPERASYONU: 24 GÖZALTI

Malatya merkezli PKK/KCK operasyonunda 24 şüpheli gözaltına alındı.

OHAL kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile daha önce kapatılan Çadır Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinde faaliyet yürüten kişilere yönelik Malatya merkezli operasyon düzenlendi. Sabah saatlerinde operasyon için düğmeye basan polis ekipleri kentte 31 adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda 22 şüpheliyi gözaltına aldı. Aynı saatlerde İstanbul'da de gerçekleşen operasyonda 2 şüpheli yakalandı. Evlerinde geniş çaplı arama yapılan şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürüldü.


ÇORUM'DA 2 GÖZALTI

Çorum'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.
Çorum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, örgüte yönelik kent merkezinde bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Operasyonda A.G. ile H.K. gözaltına alındı.
Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda bazı örgütsel doküman, dijital veri depolama cihazlara da el konuldu.

ŞANLIURFA'DA 28 GÖZALTI

Şanlıurfa'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 28 şüpheli gözaltına alındı.
Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerince terör örgütüne yönelik kent merkezinde bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Operasyonda, terör örgütü PKK/KCK üyesi oldukları öne sürülen 28 şüpheli gözaltına alındı.
Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

Haberin Devamı