Gazete Vatan Logo

Tehlike çanları: Terör örgütü İHA yaptı!

ABD öncülüğündeki koalisyon sözcüsünün geçtiğimiz gün yapıtğı açıklamaya göre IŞİD'in elinde kalan bölgelerin geri alınmasının an meselesi olduğu şü günlerde kaybetmenin eşiğindeki terör örgütünün ürettiği İHA'lar ve patlayıcı yüklenebilen küçük araçların fotoğrafları ortaya çıktı.

Tehlike çanları: Terör örgütü İHA yaptı!

Son gelen haberlerde, Irak güçlerinin Irak-Suriye sınırı yakınındaki birkaç bölgede de kontrolü ele aldığı bildirildi.

IŞİD’in Irak’taki kalesi olarak görülen Musul kentinin önümüzdeki günlerde tamamen kurtarılacağı düşünülürken yenilmesi an meselesi olan IŞİD teröristleri, bomba yüklü araçları patlatarak son kozlarını oynuyor.

Sosyal medyaya düşen fotoğraflarda da teröristlerin kendi üretimi olan uzaktan kumandalı insansız hava aracı ve patlayıcı yüklenebilen küçük araçlar gözüküyor..

İntihar saldırılarında kullanılan uçağın bugüne kadar terör örgütünün ürettiği en büyük insansız hava aracı olduğu söyleniyor.

Reuters haber ajansı da teröristlerin patlayıcı yerleştirdiği eski tip bir cep telefonunun fotoğrafını servis etti.

YENİLGİNİN EŞİĞİNDE

Irak ordu birliklerine ABD'nin başını çektiği uluslararası koalisyon hava saldırılarıyla destek veriyor. IŞİD karşıtı koalisyonun ABD'li sözcüsü Albay John Dorrian ise, Musul'da kaçacak yeri kalmayan terör örgütünün bozgunun eşiğinde olduğunu resmen açıklamıştı. Dorrian, "Düşman tamamen yenilginin eşiğinde" demişti.

Haberin Devamı