Gazete Vatan Logo

Son dakika... Suudi Arabistan talimat verdi! Savaşı...

Suudi Arabistan'ın başını çektiği koalisyon Yemen'in önemli liman şehri olan el Hudeyde'deki saldırılarını durdurdu.

Son dakika... Suudi Arabistan talimat verdi! Savaşı...

Reuters haber ajansının geçtiği son dakika haberine göre askeri bir kaynak, "Koalisyon el Hudeyde'deki çatışmayı durdurmaları için bölgedeki birlikleri bilgilendirdi" açıklamasında bulundu.

Karar, batılı ülkelerin Yemen'de üç yıldan fazla süren ve halkı kıtlığın eşiğine getiren savaşın sona ermesi için Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde sürdürülen barış çabaları öncesinde ateşkes çağrısında bulunurken geldi.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), dün yaptığı açıklamada, Hudeyde'de İran destekli Husiler ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin desteklediği Yemen ordusu arasında çıkan çatışmalar nedeniyle kasım ayının ilk haftasında 34 sivilin öldüğünü, 58'inin yaralandığını bildirmişti.

ABD HAZIRLANIYOR
Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Senato, Cemal Kaşıkçı olayı ve Yemen savaşı nedeniyle Suudi Arabistan'a yaptırım uygulanmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda anılan önlemler arasında bu ülkeye silah satışının durdurulması da bulunuyor.
Senato'da Dış İlişkiler Komitesi'nin Cumhuriyetçi Senatörü Bob Corker, bu noktada girişimde bulunulacağı sinyali vererek, yıl sonundan önce Suudi Arabistan'ın Yemen'deki savaşa desteğini tamamen kesecek bir tasarının oylanabileceğini söylemişti.

Haberin Devamı