Gazete Vatan Logo

Son dakika... Suudi Arabistan'dan açıklama geldi!

Suudi Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili izahat istendi.

Son dakika... Suudi Arabistan'dan açıklama geldi!

Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Velid bin Abdulkerim El-Hireyci, kayıp olduğu belirtilen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın durumuna ilişkin Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Suudi Büyükelçi Hireyci, dün öğleden sonra bakanlığa çağırıldı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'ın görüştüğü Büyükelçi Hireyci'ye, Suudi gazetecinin durumuna ilişkin bilgi soruldu.

S. ARABİSTAN KONSOLOSLUĞU'NDAN AÇIKLAMA
Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu, önceki gün konsolosluğa girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Washington Post muhabiri Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin medyada yer alan iddialar üzerine bir açıklama yaptı.
Açıklamada, "Gerçeklerin ortaya çıkarılması için Türk yetkili mercileri ile koordinasyon ve takip içindeyiz" dendi.
Konuya ilişkin Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na ait twitter hesabından yapılan açıklamada, "Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu, Suudi Arabistan Krallığı vatandaşı Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluk binasından çıktıktan sonra ortadan kaybolduğuna dair basın yayın organlarında yer alan haberleri takip ettiğini ve Kaşıkçı'nın Başkonsolosluk binasından çıktıktan sonra kaybolma şartlarına ilişkin gerçeklerin ortaya çıkarılması için kardeş yerel Türk yetkili mercileri ile koordinasyon ve takip içerisinde olduğunu bildirdi." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı