Gazete Vatan Logo

Süleyman Soylu saldırganın kimliğini açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rus Büyükelçiye saldıran zanlının kimliğini açıkladı.

Süleyman Soylu saldırganın kimliğini açıkladı

İşte açıklamasından satır başları:

Bugün saat 19.05 sularında Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde "Gezgin Gözüyle Kaliningrad'dan Kamçatka'ya Rusya" adlı fotoğraf sergisinde Rusya Büyükelçisi Sayın Andrey Karlov, konuşması esnasında silahlı bir saldırıya uğramıştır. Kaldırıldığı Güven Hastanesinde saat 19.53'te hayati bulgularının olmadığı tespit edilmesine rağmen hemen yapılan canlandırma müdahalesine cevap alınamamış ve kıymetli dostumuz, Sayın Büyükelçimiz hayatını kaybetmiştir. Ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Acılarını paylaşıyoruz.

Çatışma devam ederken bölgeye özel harekat edipleri gelmiş, çatışma sonrası saldırgan etkisiz hale getirilmiştir. Saldırgan 24 Haziran 1994 Aydın/Söke doğumlu. Manisa Şehzadeler nüfusuna kayıtlı, halen Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görev yapan ve 2,5 yıldır bu görevde bulunan Mevlüt Mert Altıntaş'tır

Bu suikast, bu saldırı, bu terör eylemi, Türkiye-Rusya ilişkilerine gerçekleştirilmiş bir terör eylemidir. Bu, büyük bir provokasyondur. Özellikle Türkiye-Rusya ilişkilerinin çok iyi olduğu bir safahatta, bir dönemde gerçekleştirilen bu acımasız terör eyleminin, Türkiye'ye sıkılmış bir kurşun olduğunu ve milletimizin emanetinde olan, ülkemizin emanetinde olan bir dostumuza yönelik hain bir eylem olduğunu düşünüyoruz.

Haberin Devamı

Olay esnasında yaralanan Leyla Gündoğan, Arnavutluk doğumlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu tespit edebildiğimiz Anastas Zımbırıkalı ve Anıl Değer, olay yerinden acilen Güven Hastanesine getirilmiştir. Yaralılardan Anıl Değer taburcu olmuştur. Yaralılarımızdan birisi ayağından birisi de kolundan şu anda tedavi altındalar.