Gazete Vatan Logo

Son dakika... Şok sözler: Eğitimli ve bağımsız kadın yarımdır!

Bnei David (ordu hazırlık akademisi) başkanı Yahudi din adamı Eli Sadan'ın 4 yıl önce verdiği bir derste söylediği sözler büyük infial yarattı. Sadan, bağımsız bir kadını 'yarım' eşcinselliği ise 'hastalık' olarak nitelendirdi.

Son dakika... Şok sözler: Eğitimli ve bağımsız kadın yarımdır!

GAZETEVATAN.COM

Bnei David ordu hazırlık akademisinin dekanı din adamı Eli Sadan'ın 4 yıl önce bir ders veririrken, eğitimli, bağımsız bir kadının 'yarım' eşcinselliği ise 'hastalık olarak tanımladığı videosu büyük eleştiri aldı.

Sadan’ın, eşcinselliği ve modern toplumdaki kadınların ilerlemesini kınayan yorumları Channel10 televizyonunda yayınlandı.

'KADINLAR YETERSİZ'

“Kadınlar erken yaşlardan itibaren bağımsız olmak için eğitilmeleri yüzünden evlendiklerinde bir evi çekip çevirme kabiliyeti ve bilgeliğinde yetersiz kalıyorlar." diye konuştu.

Sadan, kadınların işgücünde ilerlemesine de yol açıldığını, toplumsal görevlerin kadın ve erkeklerin başarılarına göre tahsis edilmesi gerektiğini söyledi.

'BİR KADININ GÖREVİ...'

“Bir erkeğin göreceli avantajları, savaştaki makineli tüfekle veya Maliye Bakanlığı'ndaki para aklayıcılarla karşı karşıya olmak gibi çok zor durumlara karşı cesaretle ayakta durmaktır. Bir kadının görevi ise evde mutluluk, aydınlık ve bütünlük inşa etmektir." diye konuştu.

Tek ebeveynli ailelerin veya eşcinsel ebeveynlerin çocuklarıyla ilgili bir çocuk kitabına atıfta bulunan Sadan, “normatif bir aileye sahip olmayan bu talihsiz çocuklara kaşrı iyi hissetmek için başkalarının eğitimini yok edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Şubat ayında, akademide başka bir eğitimci olan Rabbi Yosef Kalner tarafından verilen bir dersin videosunda Kalner, kadınların zayıf zihinlere sahip olduklarını, maneviyat seviyelerinin yalnızca orta seviyelere ulaşabileceğini ve modern düşüncenin kadın rolüyle karıştırıldığını iddia ederek, “Bugün bir hiçler” diye konuştu.