Gazete Vatan Logo

Siyaset dünyası buna kilitlendi! Tarih oluyor! CHP de...

Referandumdan sonra gözler 21 Mayıs'a çevrildi. İlk adım olarak 'Başbakanlık' ifadesi çıkacak. Daha sonra iç tüzük değişecek. AK Parti Meclis çatısı altında MHP ile yürüteceği çalışmalara CHP'yi de davet edecek.

Siyaset dünyası buna kilitlendi! Tarih oluyor! CHP de...

Hükümet sistemine göre çıkarılacak uyum yasaları süreci 21 Mayıs’taki AK Parti kongresiyle başlayacak. AK Parti, MHP ile yürüteceği çalışmalara CHP’yi de davet edecek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne göre çıkarılacak uyum yasaları süreci 21 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı olmasından sonra başlayacak. Geniş mutabakat arayacak olan AK Parti Meclis çatısı altında MHP ile yürüteceği çalışmalara CHP'yi de davet edecek.

'BAŞBAKAN' İFADESİ ÇIKIYOR: Uyum yasaları için AK Parti ve MHP kendi çalışmalarını sürdürüyor. Yine her bakanlık kendi alanındaki düzenlemelerle ilgili çalışıyor. Öncelikle yasalarda teknik düzenleme yapılacak. Yeni sistemde başbakanlık makamı olmayacağı için öncelikli olarak 209 yasa içinde geçen 'Başbakan' ifadesi çıkarılacak.

İkinci önemli düzenleme Meclis İç Tüzüğü'nde olacak. Parlamenter sisteme göre düzenlenen iç tüzük Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne göre yeniden ele alınacak.

İÇ TÜZÜK DEĞİŞECEK: Edinilen bilgiye göre AK Parti, TBMM Genel Kurulu'nda hangi yasanın kaç saat görüşüleceği, her partiye ne kadar süre söz verileceğini planlayacak Usul Komisyonu kurulmasını önerecek. Yeni sistemde bakanlar milletvekili olmayacağı için, genel görüşmede bakanların nasıl bilgi vereceğinin usul ve esasları Meclis İç Tüzüğü'nde yeniden belirlenecek. (Sabah)

Haberin Devamı