Gazete Vatan Logo

Şırnak'ta patlama

Saat 07.00 sıralarında teröristler tarafından düzenlenen saldırıda bombalı araç emniyet müdürlüğü girişinde bulunan polis noktasında infilak ettirildi.Saldırıda şehit düşen polislerin sayısı 11'e yükseldi.Son dakika haberleri geldikçe aktarmayı sürdüreceğiz...

Şırnak'ta patlama

Şırnak'ın Cizre ilçesinde polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

ŞEHİT SAYISI 11'E YÜKSELDİ
Şırnak Valiliğinden alınan bilgiye göre, Konak Mahallesi Cizre-Şırnak karayolu üzerindeki Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla düzenlenen hain saldırıda, yaralanan polislerden 3'ü müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Böylece saldırıda şehit düşen polislerin sayısı 11'e yükseldi.
(3) sivil (75) polis memuru olmak üzere toplam (78) yaralımız mevcut olup bunlardan (4) ü ağır olmak üzere (5) yaralımız Diyarbakır Dicle üniversitesine, (4) yaralımız Mardin devlet hastanesine sevk edilmiştir. (2) yaralımızın Cizre devlet hastanesinde tedavisi devam etmektedir. Diğer yaralılarımız birkaç saat gözetim altında kaldıktan sonra taburcu edilecektir. Konu ile ilgili çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir. Şehit Polislerimize Allahtan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."
Patlamanın etkisiyle 7 aylık bir bebek de yaralandı. İsmi öğrenilemeyen 7 aylık bebek kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
HAFRİYAT KAMYONUYLA İNTİHAR SALDIRISI
Şırnak Valiliği, Cizre ilçesinde gerçekleştirilen terör saldırısı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “İlimiz Cizre ilçesinde bu sabah 06.45 civarında PKK terör örgütünce Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Birim Amirliği’nin bulunduğu bina girişine patlayıcı yüklü hafriyat kamyonu ile intihar saldırısında bulunulmuştur.
SALDIRIDA CİZRE KAYMAKAMI DA YARALANDI
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bomba yüklü hafriyat kamyonu ile düzenlediği ve 11 polisin şehit olurken, 3'ü sivil 78 kişi de yaralandığı intihar saldırısında Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur'un da yaralandığı ortaya çıktı. Cizre Devlet Hastanesi'nde gerekli tedavisi yapılan Kaymakam Adanur'un hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur'un saldırı sırasında İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binaları arasında bulunan kaymakamlık konutunda olduğu öğrenildi.
PKK terör örgütünce İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Birim Amirliğinin bulunduğu bina girişine hafriyat kamyonuyla gerçekleştirilen saldırıda 10 ton patlayıcı kullanıldığı tahmin ediliyor.
RECEP AKDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ: 4'ü ağır 70 yaralımız var. Şehitlerimiz var, gerekli açıklamalar yapılacak.

Haberin Devamı

Alınan ilk bilgiye göre, Konak Mahallesi Cizre-Şırnak karayolu üzerindeki Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi.

Olayda yaralananlar 112 Acil Servis ekiplerince Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Haberin Devamı

Polis, ilçenin giriş ve çıkışlarını tutarak saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.

MALZEME DEPOSU ALEV ALDI

Kulakları sağır eden ve deprem etkisi yaratan patlamayla birlikte Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasının ön cephesi tamamen çökerken, yan tarafta polislerin kaldığı bölümler yıkıldı, malzeme deposu alev aldı. Olay yerine takviye polis ekipleri TOMA’lar ve itfaiye araçları sevk edildi. Yangına itfaiye ile birlikte TOMA’lar da su sıkarak müdahale etti

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanlığı, Şırnak-Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelen patlamaya 12 ambulans, UMKE ve 2 helikopterle müdahale edildiğini, uçak ambulansın ise hazır bekletildiğini açıkladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Şırnak-Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelene patlamaya 12 ambulans ve UMKE, 2 helikopterle müdahale edilmekte, uçak ambulans ise hazır bekletilmektedir" denildi.
Açıklamada, "Şırnak’taki hastanelerimizin sağlık personeli acil göreve çağrılmış ve hastaneye intikal ettirilmişlerdir. Çevre illerdeki hastanelerimiz de teyakkuza geçirilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı

YOL ULAŞIMA KAPATILDI

Bombalı araç saldırısından sonra Şırnak-Cizre yolu kapandı

Gazeteci Abidin Yel, NTV ekranlarında bir binanın tamamen yıkıldığını belirtti. Patlamanın etkisiyle çok sayıda ev ve arabanın hasar gördüğünü söyledi