Gazete Vatan Logo

Son dakika... Savaş çıkacak! İsrail saldırdı! İran...

Orta Doğu karıştı... Son dakika haberleri peş peşe geliyor... İsrail ordusu İran'a ait bir İHA'yı düşürdü, Suriye'den fırlatılan füzeler İsrail'in kuzeyinde sirenleri alarma geçirdi. Suriyeli askeri kaynaklar, füze savunma sisteminin birden fazla uçağı düşürdüğünü duyurdu. Kendini jetten fırlatan pilotlardan birinin durumu ciddi. Sınır bölgesinde yaşayanlar çok sayıda patlama sesi duyduklarını bildirdi. İsrail F-16'sının düşürülmesine misilleme olarak büyük bir saldırı başlattı.

Son dakika... Savaş çıkacak! İsrail saldırdı! İran...

İsrailli Haaretz gazetesinin son dakika olarak bildirdiği habere göre, İsrail ordusu bu sabah, Suriye'den İsrail topraklarına geçen İran'a ait bir insansız hava aracı (İHA) 'nı yakaladığını söyledi. Ordu yaptığı açıklamada buna karşılık olarak İsrail Silahlı Kuvvetleri (IDF) 'nin Suriye'deki İran hedeflerine saldırdığını bildirdi.

Suriye'den atılan füzeler sırasında iki İsrail Hava Kuvvetleri pilotu savaş uçağından kendini fırlattı. F-16 kuzey İsrail'de düştü. İki pilotun hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Pilotlardan birinin durumu ciddi.

İsrail askeri sözcüsü Yarbay Jonathan Conricus, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı ordu güçlerinin, kontrol sistemi Suriye'de bulunan ve İran tarafından kontrol edilen bir İHA'yı hedef alan İsrail'e ait F-16 tipi savaş uçağını düşürdüklerini açıkladı.

MİSİLLEME GELDİ: 12 HEDEF VURULU

İsrail ordusu, F-16'nın düşürülmesine misilleme olarak Suriye ve İran hedeflerini vurdu. Ordu, yaptığı açıklamada "Üç hava savunma bataryası ve İran'ın Suriye'deki askeri tesisinin bir parçası olan dört İran hedefi de dahil olmak üzere 12 hedefe saldırı gerçekleştirildi" dedi.

Haberin Devamı

YENİ BİR İSRAİL SALDIRGANLIĞI

Suriye Devlet Televizyonu son dakikayı "Hava savunma sistemimiz İsrail jetini düşürdü" şeklinde duyurdu.

Kimliği belirsiz bir askeri kaynak, "Şafak vakti düşman İsrail, merkezi bölgedeki askeri üslerden birine karşı yeni bir saldırıda bulundu. Hava savunmamız bunlara karşı koyarak birden fazla uçağı vurdu." şeklinde açıklama yaptı.

Suriye Devlet Televizyonu SANA, "yeni İsrail saldırısına tepki verildiğini" bildirdi.
Devlet televizyonu ayrıca, Şam kırsalında İsrail saldırılarından kaynaklanan patlama seslerinin duyulduğunu söyledi.
İSRAİL ORDUSU: TÜM HAREKATLARA HAZIRIZ
İsrail ordusundan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
''Suriye'den kalkan İran yapımı bir insansız hava aracı, İsrail topraklarına girmek isterken ordu tarafından düşürüldü. Buna karşılık savaş uçaklarımız, Suriye'deki bazı İran hedeflerini vurdu. Saldırı sırasında uçaksavarlar İsrail jetlerini hedef aldı. Jetlerimizden biri düştü. İran saldırısını ve Suriye'nin verdiği karşılığı İsrail'in egemenliğinin şiddetli bir ihlali olarak görüyoruz. İsrail ordusu olayları izliyor, değerlendirme ve zorunluluklara göre tüm harekatlara hazır.''
SİRENLER DUYULDU

Haberin Devamı

Suriye'den fırlatılan füzelerden dolayı, kırmızı alarm sirenleri, İsrail'in kuzeyindeki Beit She'an kasabasında ve Golan Tepelerinde duyuldu.

Yerel bölge sakinleri, geçen yarım saat içinde birçok patlamanın duyulduğunu ve İsrail'in Ürdün ve Suriye sınırına yakın bölgelerdeki hava faaliyetlerinin yoğun olduğunu bildirdi.

İKİNCİ KEZ ÇALDI
İsrail ordusu, Golan Tepeleri'ndeki yerleşimlerde ikinci kez roket sirenlerinin çaldığını açıkladı.

Haberin Devamı

İsrail askeri sözcüsü Yarbay Jonathan Conricus, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı ordu güçlerinin, kontrol sistemi Suriye'de bulunan ve İran tarafından kontrol edilen bir İHA'yı hedef alan İsrail'e ait F-16 tipi savaş uçağını düşürdüklerini açıkladı.