Gazete Vatan Logo

Sancaktepe'de helikopter düştü: 4 şehit!

İstanbul Sancaktepe'de askeri bir helikopter Sarıgazi Mahallesi'nde sokak arasına düştü. 4 asker şehit oldu bir asker ise yaralandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sancaktepe'de 4 askerin şehit olduğu helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma başlattı. Milli Savunma Bakanı Akar yaptığı açıklamada, "2 subay, 2 astsubayımız şehit oldu. Yaralı askerimiz tedavi altında" dedi. Şehitlerin kimlikleri de belli oldu.

Sancaktepe'de helikopter düştü: 4 şehit!

İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu, 4 asker şehit olurken, bir asker yaralandı. Alınan bilgiye göre, Sancaktepe'de Topçular Caddesi Fırtına Sokak'taki 4 katlı binanın çatısına çarpan askeri helikopter, sokağa düştü. Haber verilmesi üzerine bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Askeri helikopterin düşmesi sonucu 4 asker şehit olurken, bir asker yaralandı. Yaralı asker, ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Olay yerine gelen ekiplerin çalışmaları sürüyor. Sokakta güvenlik şeridi oluşturan polis, vatandaşların olay yerine girişine izin vermiyor.
Sancaktepe'de helikopter kazasında şehit olan askerlerin cenazeleri Adli Tıp Kurumuna getirildi.
BAŞSAVCILIKTAN YAZILI AÇIKLAMA
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 askerin şehit olduğu helikopterin düşüşüne ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “helikopterin düşmesine sebep olan olgular ile varsa kusuru bulunan kişilerin tespiti ve haklarında yasal gereğinin yapılması amacıyla soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü" belirtildi. Yazılı açıklama şöyle:
"26.11.2018 günü saat 11.20 civarında 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait olan 11075 kuyruk numaralı askeri helikopterin İstanbul İli Sancaktepe İlçesi Sarıgazi Mahallesi Topçular Caddesi civarına düştüğünün bildirilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatıldığı, kaza neticesinde Albay Gökselin Şaylan, Üsteğmen Aykut Yurtsever, Üst Çavuş Emre Vahit Bekli ve Uzman Çavuş Şahin Aslan'ın şehit oldukları, Üst Çavuş Özkan Yılmaz'ın ise ağır yaralı vaziyette Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılıp tedavi altına alındığı, soruşturma kapsamında görevlendirilen bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile dört Cumhuriyet Savcısının derhal olay yerine intikal ederek inceleme yaptıkları, ardından askeri helikopterin ait olduğu komutanlığına bağlı kaza kırım ekibinin de bölgede çalışma yaptığı, gerekli adli muayenelerin tamamlanmasının ardından şehit cenazelerinin incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderildiği, helikopterin düşmesine sebep olan olgular ile varsa kusuru bulunan tüm kişilerin tespiti ve haklarında yasal gereğinin yapılması amacıyla soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, hususları, kamuoyuna ve tüm basın/yayın kuruluşlarına saygıyla duyurulur. "
BAKAN AKAR'DAN İLK AÇIKLAMA
Milli Savunma Bakanı Akar "Helikopterde 2 subay 2 astsubay ve 1 uzman çavuş bulunmaktaydı. 11.02'de helikopterle irtibat kesilmiştir. Daha sonrada bu kaza meydana geldi. Kaza sonrası 2 subayımız be 2 astsubayımız şehit oldu. Uzman çavuşumuz şu anda ameliyathanede. Personelimiz şu anda bilemediğimiz bir sebepten dolayı acil iniş gerçekleştirmişlerdir. Kimseye zarar vermemek için çaba göstermişlerdir. Hem adli hem idari soruşturma sürmekte" ifadelerini kullandı.
EĞİTİM UÇUŞU İÇİN HAVALANMIŞTI
Sancaktepe'de düşen UH-1 tipi askeri helikopterin eğitim uçuşu için Samandra'dan saat 10:32'de havalandığı ve yine Samandra'ya iniş yapacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

SANCAKTEPE'DE DÜŞEN HELİKOPTERİN PARÇALARI ÇEVREYE YAYILDI
Sancaktepe'de askeri helikopter düştü. Kazada 4 asker şehit oldu. Kaza sonrası olay yerinden çekilen görüntülerde helikopterin parçalarının çevreye dağıldığı görülüyor. Sağlık, itfaiye ve polisin yanı sıra askeri ekibin de olay yerinde inceleme yaptığı görülüyor.
VALİ'DEN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Yerlikaya: "Samandıra'da eğitim uçuşu yapan askeri helikopterimiz bilinemeyen sebepten dolayı düşmüştür. 4 şehidimiz, 1 yaralımız var. Yaralılara yönelik tedavi ve olayın sebebiyle ilgili inceleme başlamıştır. Olay yerindeki çalışma devam etmektedir."

AKAR İNCELEMEDE BULUNDU

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, eğitim uçuşu sırada askeri helikopterin düştüğü Samandıra'ya geldi.
Bakan Akar ile Vali Yerlikaya, askeri helikopterin, Sancaktepe Samandıra Mahallesi Topçular Caddesi Fırtına Sokak'taki 4 katlı binanın çatısına çarptıktan düştüğü kaza alanında incelemelerde bulundu.
BELEDİYE BAŞKANI: APARTMANIN YAN BAHÇESİNE DÜŞTÜ

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, helikopterin eğitim uçuşu için havalandığını, bölgenin askeri alan yakın olduğunu ifade ederek, 'Burada Kava Havacılık Alayı var. Eğitim uçuşları yapılabiliyor. Sarıgazi'deki apartmanın yan bahçesine düşüyor. Hava koşullarında ciddi bir bozukluk yok. Burada mevsimine göre 23.00'e kadar uçuşlar oluyor' diye konuştu.

ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Sancaktepe'de eğitim uçuşu sırasında düşen askeri helikopterin, enkaz kaldırma çalışmalarına başlandı.

Sancaktepe Samandıra Mahallesi Topçular Caddesi Fırtına Sokak'taki 4 katlı binanın çatısına çarpan askeri helikopterin pervanesi, belediye ekipleri tarafından elektrikli testere ile kesildi.
Enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, helikopterin yakıtının yangın tehlikesi oluşturması nedeniyle, polis ekipleri sokaktaki güvenlik şeridini genişletti. Emniyet görevlileri vatandaşlara sigara içmemeleri konusunda uyarıda bulundu.
Öte yandan vatandaşlar da yangın tehlikesi nedeniyle polis tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı. Drone ile havadan çekim yapılmaması için askeri personel de önlem aldı.
BAKAN SOYLU: YÜREĞİMİZE ATEŞ DÜŞTÜ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, eğitim uçuşu sırasında askeri helikopterin düşmesine ilişkin, "İstanbul'dan gelen helikopter kazası haberiyle yüreğimize ateş düştü. Helikopter kazasında şehit verdiğimiz evlatlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı evladımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Haberin Devamı

Sancaktepe'de düşen helikopterde Kara Pilot Albay Gökselin Çaylan, Kara Pilot Üsteğmen Aykut Yurtsever, Astsubaylar Emre Vahit Bekle ve Şahin Arslan şehit oldu. Şehit Kara Pilot Üsteğmen Aykut Yurtsever'in babaevine şehadet haberi ulaştı.

Şehit Yurtsever'in merkez Nilüfer ilçesi Karaman Mahallesi Afacan Sokak'ta oturan iki çocuk sahibi Ayşegül ve Ayhan Yurtsever çiftine şehadet haberi verildi.

Çocuklarının şehit haberini alan aile İstanbul'a gitti. Şehit Yurtsever'in babaevine Türk bayrağı asıldı.

Şehit Yurtsever'in geçen yıl Şebnem Yurtsever ile evlendiği öğrenildi.