Gazete Vatan Logo

Son dakika... Haberler peş peşe geliyor! Saldırıyı üstlendiler!

ABD'nin Las Vegas kentindeki bir müzik festivaline silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonucunda 58 kişi hayatını kaybetti, yaralılanların sayısı da 515'e ulaştı. Stephen Paddock isimli 64 yaşındaki saldırganın intihar ettiği açıklandı. Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından terör örgütü DEAŞ'tan bir açıklama geldi. Kendi haber sitesi üzerinden saldırıyı üstlenen örgüt saldırganın bir kaç ay önce Müslüman olduğunu açıkladı. ABD'li yetkililer iddiayı dikkate almadıklarını bildirdi. Ülkede ulusal yas ilan edildi. Trump saldırıyla ilgili olarak, "Kötülük insanlığı hiçbir şekilde yenemeyecek" dedi.

Son dakika... Haberler peş peşe geliyor! Saldırıyı üstlendiler!

ABD'nin Las Vegas kentinde yaşanan silahlı saldırıyla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.

Bir kişi, Mandalay Bay Oteli'nin 32. katından konsere katılanlara otomatik silahla ateş açtı.

58 KİŞİ ÖLDÜ, 515 KİŞİ YARALANDI

Saldırıda ilk belirlemelere göre en az 58 kişi hayatını kaybederken, yaralıların sayısının da 515 olduğu bilgisi geldi.

Yaşamını yitirenler arasında polis memurlarının da bulunduğu öğrenildi. Saldırının ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve polis sevk edildi.

Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu, ölü sayısının yükselmesinden endişe duyulduğu kaydedildi.

Las Vegas polisi, saldırganı olay yerinde vurarak öldürdü. ABD polisi, Nevada plakalı iki otomobilin arandığını duyurdu.

SALDIRGANIN KARDEŞİ: SIRADAN BİRİYDİ
64 yaşındaki saldırganın Stephen Paddock'un Florida'da yaşayan kardeşi Eric Hudson Paddock, saldırıyla ilgili açıklama yaptı.
Kardeşinin bu tür bir saldırıyı nasıl gerçekleştirdiğine bir türlü inanamadığını dile getiren Paddock, "Söyleyebileceğim hiçbir şey yok. Tamamen şaşkınlık içindeyiz. Sıradan biriydi. Arada otellere ve kumar oynamaya giderdi. Bazen anneme çörek yollardı" ifadelerini kullandı.
Diğer yandan Las Vegas polis yetkililerine dayandırılan ve saldırganla ilgili ABD medyasında yer alan yeni bilgilerde, Paddock'un lisanslı bir pilot olduğu, iki küçük uçağa sahip bulunduğu ve son birkaç ayda hesaplarında binlerce dolarlık kumar işlemine rastlandığı belirtildi.

Haberin Devamı

SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

Reuters, terör örgütü IŞİD'in Las Vegas'ta gerçekleşen silahlı saldırıyı üstlendiğini duyurdu. Terör örgütü IŞİD açıklamasında, saldırganın aylar önce Müslüman olduğunu iddia etti.

ABD'Lİ YETKİLİLER: IŞİD'İN ÜSTLENMESİNE TEMKİNLİ YAKLAŞIYORUZ
ABD'li yetkililer ise "Las Vegas saldırısını IŞİD'in üstlenmesine temkinli yaklaşıyoruz" açıklamasında bulundu.
Las Vegas polisi, saldırganın 64 yaşındaki Stephen Paddock olduğunu duyurmuş ve Paddock'un herhangi bir örgütle bağlantısı olmadığını düşündüklerini açıklamıştı.
FBI: IŞİD'LE BAĞLANTISI YOK
IŞİD'in saldırıyı üstlendiğini duyurmasının ardından Federal Soruşturma Bürosu (FBI) da açıklamada bulundu. FBI'dan yapılan açıklamada saldırının IŞİD ile bağlantısının olmadığı söylendi.
ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ
Konu hakkında basın açıklaması düzenleyen ABD Başkanı Donald Trump, “Bu tamamıyla kötülük kokan bir eylem. Bayrağımızın yarıya indirilmesi emrini verdim. Çok büyük öfke duyuyor olsak da, bizi tanımlayan öfke değil, sevgimizdir. Bu da hep böyle kalacaktır. Kaosta ışık bulmak kolay değil, ancak en karanlık alan bile tek bir umut ışığıyla aydınlatılabilir” dedi. Ulusal yas ilan edildiğini belirten Trump, DAEŞ'in saldırıyı üstlenmesi hakkında ise konuşmadı.
4 GÜN ÖNCE KEŞİF YAPMIŞ
ABD tarihinin en ölümlü silahlı saldırısını gerçekleştiren Stephen Craig Paddock'un, 28 Eylül Perşembe günü Las Vegas'taki otele yerleşip keşif yaptığı ortaya çıktı.
Saldırıyı Mandalay Bay Hotel'in penceresinden otomatik silahla gerçekleştiren saldırganın 32. katta bulunan otel odasından 10 tane daha silah çıktı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DEN BAŞSAĞLIĞI VE KINAMA

Haberin Devamı

Türkiye, ABD'nin Las Vegas kentindeki müzik festivalinde düzenlenen saldırıyı kınadı.
Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin Las Vegas kentinde bir otelde düzenlenen açık hava konseri sırasında gerçekleştirilen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açan silahlı saldırıdan büyük üzüntü duyulduğu bildirildi.
'Türk vatandaşı olup olmadığı araştırılıyor'
Türkiye'nin olayla ilgili gelişmeleri izlediği vurgulanan açıklamada, "Ölü ve yaralılar arasında vatandaşlarımız olup olmadığı Los Angeles Başkonsolosluğumuzca yerel güvenlik makamları ve hastaneler nezdinde araştırılmaktadır." ifadesi yer aldı.
Açıklama, şöyle devam etti:
"Bu menfur saldırıyı kınıyor, ABD halkının acısını paylaşıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Bu elim saldırıya karşı ABD ile dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz."
Las Vegas polisi, Mandalay Bay Oteli'nin 32. katından, açık hava konserine katılanların üzerine ateş açılması sonucu en az 50 kişinin hayatını kaybettiğini, 200'den fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Haberin Devamı

SALDIRGAN İNTİHAR ETTİ

Polis, saldırıyla bağlantısı olduğu belirtilen Mariolu Danley (62) isimli kadını yakaladı. Bu kişinin, saldırganın kız arkadaşı olduğu belirlendi. Perşembe günü otele giriş yapan saldırganın polisin olay yerine ulaşmadan önce intihar ettiği açıklandı. Saldırganın yanında 10 silah bulunduğu da gelen bilgiler arasında..

Sosyal medyada paylaşılan videolarda otomatik silah sesleri duyulurken, çok sayıda kişinin alandan koşarak kaçmaya çalıştığı görülüyor.

KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Nevada şerifi, yaptığı açıklamada, saldırıyı Stephen Paddock (64) isimli bir Amerikan vatandaşının gerçekleştirdiğini söyledi.

EVİNDEN CEPHANELİK ÇIKTI

Paddock'un evinde yapılan aramada cephanelik bulunduğu bildirildi.

"YALNIZ KURT"

Bu arada, olayla ilgili açıklama yapan Las Vegas Şerifi Joseph Lombardo, otelin 29. katından sonrasını boşaltan polisin saldırganı vurarak öldürdüğünü söyledi.

Lombardo, "Saldırganın tek başına hareket ettiğini düşünüyoruz. Yalnız kurt dediğimiz saldırgan türünden olduğunu sanıyoruz" diye konuştu.

UÇUŞLAR DURDURULDU

Saldırı sonrası önlem amaçlı Las Vegas'taki havalimanına uçuşlar durduruldu. Güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından uçuşlara yeniden başlandı.

LAS VEGAS POLİSİ: VİDEO PAYLAŞMAYIN

Öte yandan, Las Vegas polisi (LVMPD) saldırganın yakalanması için sürdürülen operasyon esnasında resmi Twitter hesbından yaptığı açıklamada, operasyonun sürdüğü bu nedenle bölgeden video paylaşımı yapılmasının polis memurlarının hayatını riske atabileceği uyarısında bulunmuştu.

"EN AZ 100 MERMİ KULLANILDI"

NTV ABD temsilcisi Hüseyin Günay, saldırıda en az 100 mermi kullanıldığını bilgisini paylaştı.

ABD'NİN EN KANLI SALDIRISI

ABD'nin Florida eyaletinde geçen sene eşcinsellerin gittiği bir gece kulübüne düzenlenen saldırıda da 49 kişi ölmüş, 53 kişi de yaralanmıştı.

Afgan asıllı 29 yaşındaki zanlı çıkan çatışmada öldürülürken, saldırıyı DAEŞ üstlenmişti.

Las Vegas'taki saldırı, ABD'de şimdiye kadar en fazla ölüme sebep olan silahlı saldırı olarak tarihe geçti.