Gazete Vatan Logo

Son dakika... Suudi Arabistan'dan korkunç haberler geliyor!

Suudi gazeteci Turki Bin Abdul Aziz Al Jasser'in bir Twitter hesabından Suudi Arabistan'daki insan hakları ihlallerini paylaştığı gerekçesiyle tutuklu bulunduğu cezaevinde işkence yapılarak öldürüldüğü iddia edildi.

Son dakika... Suudi Arabistan'dan korkunç haberler geliyor!

Suudi Arabistan'dan korkutucu son dakika haberleri geliyor. Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Başkonsolosluğu'nda katledilmesinden 1 ay sonra ikinci gazeteci katletme vakası yaşandı. Suudi Arabistanlı bir gazetecinin Suudi Arabistan'da tutuklu bulunduğu cezaevinde işkence yapılarak öldürüldüğü iddia edildi.

İngiliz basını, Al Jasser'in geçtiğimiz hafta Suudi yetkililer tarafından yakalanmasının ardından hapishanede vahşi bir şekilde öldürüldüğü iddiasını duyurdu.

Turki Bin Abdul Aziz Al-Jasser Dubai'de bulunan Twitter'ın bölgesel ofisindeki Suudi ajanların kendisini bulmasıyla yakalandı. Al-Jasser'in Twitter'da Kashkool isimli bir hesaptan Suudi yetkilileri ve kraliyet ailesi mensuplarının insan hakları ihallerini paylaştığı söylendi.

Son günlerde Suudi Arabistan'ın siber ordusu olduğu konuşuluyordu. İsimsiz kaynakların aktardığı bilgilere göre, bu casuslar Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın eski sosyal medya danışmanı Suud El-Kahtani tarafından kurulan bu siber ordunun bir parçası olarak kabul ediliyor.

Haberin Devamı