Gazete Vatan Logo

Son dakika... Rusya'nın patlaması an meselesi! İki hafta içinde...

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu Suriye’ye iki hafta içerisinde S-300 savunma sistemleri gönderileceğini duyurdu. Kremlin'den de İsrail'le ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Açıklamada, Rus uçağının düşürülmesinin "İsrail ile ilişkilere zarar vereceği" mesajı vurgulandı.

Son dakika... Rusya'nın patlaması an meselesi! İki hafta içinde...

Rusya ile İsrail arasındaki uçak kriziyle alakalı son dakika açıklamaları peş peşe geliyor... Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu yaptığı açıklamada Suriye’ye orta ve kısa menzilde balistik ve benzeri hava saldırılarından korunmak için kullanılan S-300 hava savunma füze sistemi göndereceğini duyurdu. Şoygu gönderilmesi planlanan füze sisteminin 2 hafta içerisinde Suriye’ye ulaşacağını belirtti.

Geçtiğimiz hafta Rusya'ya ait İl-20 tipi savaş uçağı, İsrail'in Suriye'ye saldırısı sırasında, rejime ait S-200 sistemlerince vurulmuştu.
Rusya Savunma Bakanlığı, İsrail savaş uçaklarının İl-20'yi savunma sistemlerine karşı kalkan yaptığını belirterek, olayın sorumlusunun İsrail olduğunu savunmuştu.
Olayda 15 Rus askeri hayatını kaybetmişti.
KREMLİN'DEN AÇIKLAMA:
Kremlin'den Suriye'de düşürülen Rus uçağıyla ilgili açıklama geldi. Uçağın düşürülmesinin kasıtlı bir eylem olduğu ve bunun İsrail ile ilişkilere zarar vereceği belirtildi.
Suriye'de düşen uçakla ilgili Rusya'dan açıklama geldi.
Açıklamada, "Suriye'de Rus uçağının düşürülmesi kasıtlı bir eylemdi. İsrail ile ilişkilere zarar verecek." denildi.

Haberin Devamı