Gazete Vatan Logo

Son dakika... Rusya karıştı!

Rusya dün 12 Haziran Rusya Günü Bayramı sebebiyle başkent Moskova ve ülke genelinde muhaliflerin Putin karşıtı protesto gösterilerine sahne oldu. Alınan son dakika habere göre protestolarda yüzlerce kişi gözaltına alınıp tutuklandı. Sosyal medyada gözaltı fotoğrafları tepki çekiyor.

Son dakika... Rusya karıştı!

Polis, başkentte izinsiz gösteri yapmak isteyenlere sert müdahale ederken, 2018 başkanlık seçimi için adaylığını da ilan eden muhalif isim Aleksey Navalnı, sabah evinden eylem için çıkarken gözaltına alındı.

Gösterilerde ön saflarda gençler vardı. Rus ajansları, Moskova'daki gösterilere 5 bin kişinin katıldığını duyurdu. Gözaltına alınan genç kızların fotoğrafları sosyal medyada çokça paylaşılıyor.

Newsru, gözaltı sayısını bin 500 olarak verirken, polis 600 olduğunu duyurdu.

Associated Press gazetecileri Rusya'nın en büyük ikinci kenti olan St Petersburg'da tutuklananların en az 50'sine tanık oldu ve Rus medyasının en az 300 tutuklama rapor ettiğini bildirdi.

Reuters'in bildirdiğine göre, Moskova'nın Pushkin Meydanı yakınlarında polisler tarafından en az 200 protestocu gözaltına alındı.

Putin'i eleştirenlerden öne çıkan isim Alexei Navalny, gösteri başlamadan önce yarım saat önce başkentte yetkililer tarafından gözaltına alındı.

Polis daha sonra, tutuklamaları doğruladı ve polis emirlerini yerine getirmemekten ve kamu düzenini ihlal etmekten suçlanarak 15 güne kadar hapis cezası alabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Binlerce Rus Rus yolsuzluğa karşı protesto gösterisi yapıyor. Rusya'da, Mart ayında Navalnı'nın çağrısıyla düzenlenen son gösterilerde yüzlerce kişi gözaltına alınmıştı. Bu eylemler, 2012'den beri düzenlenen en büyük protesto gösterileriydi.