Gazete Vatan Logo

Rusya'dan İsrail'e şok

Rusya'dan gelen bir son dakika bilgisine göre, İsrail'in Suriye'de yaptığı hava saldırılarına istinaden İsrail büyükelçisi Rus Dışişlerine çağrıldı.

Rusya'dan İsrail'e şok

Interfax'ın son dakika haberine göre, İsrail Büyükelçisi, İsrail'in Suriye'de düzenlediği ve hava saldırıları sonrası Rusya Dışişleri'ne çağrıldı.

İsrail'in Moskova Büyükelçisi Gary Koren, İsrail'in Suriye'de düzenlediği hava saldırılarına açıklık getirmesi için Rusya Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Cuma günü gerçekleşen bu görüşme bugün kamuoyuna duyuruldu.

İsrailli diplomatların Moskova'daki Dışişleri Bakanlığı'na çağrılması ender rastlanan bir durum olarak yorumlanıyor.

YERLE BİR EDERİZ

Dün İsrail'in orta kesimlerindeki Ramat Gan kentine bağlı Tel HaŞomer askeri üssünde, askere yeni alınan İsraillilere hitap eden Lieberman, "İsrail uçaklarının Suriye rejimine ait savunma sistemleri tarafından taciz edilmesi durumunda, İsrail bu ülkenin tüm hava savunma bataryalarını yerle bir edecek" demişti.
SURİYE VURDUK DEDİ İSRAİL YALANLADI
Suriye ordusu ise yaptığı açıklamada, bir İsrail uçağını düşürdüklerini, bir diğerini de vurduklarını iddia etmişti. İsrail ordusu ise bu açıklamayı yalanlayarak, İsrail'e ait hiçbir savaş uçağının zarar görmediğini öne sürmüştü.

Haberin Devamı

SALDIRILAR PALMİRA'DA GERÇEKLEŞTİ

Saldırıların IŞİD'in elinden geri alınan Palmira antik kenti yakınlarında gerçekleştiği bildirilmişti.

Suriye ordusunun yazılı açıklamasında, "Dört İsrail uçağı yerel saatle 02.40 dolaylarında Lübnan toprakları üzerinden hava sahamızı ihlal etmiş ve Palmira yolunda bulunan bir askeri üssümüzü vurmuştur" ifadeleri yer almıştı.