Gazete Vatan Logo

Son dakika... Rusya'dan sert çıkış: ABD teröristleri...

Haberler Rusya'dan... Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin El Nusra'ya (Tahrir el Şam) karşı bir operasyonda bulunmamasına dikakt çekti. Lavrov, bunu ABD'li ortaklarına birçok kez bildirdiklerini fakat net bir yanıt alamadıklarını belirtti.

Son dakika... Rusya'dan sert çıkış: ABD teröristleri...

TASS haber ajansının haberine göre, Rusya Dışişleri bakanı Lavrov; Nusra Cephesinin (Tahrir el Şam) ABD, Rusya ve Avrupa devletlerinin yanı sıra uluslar arası terör örgütleri listesinde yer almasına rağmen hala teröre karşı savaştan bir kısım taraflarca uzak tutulduğuna vurgu yaptı.

"ABD ÖRGÜTLERİ KORUMAK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR"

Lavrov, "ABD liderliğindeki koalisyon, Barack Obama yönetiminde yaptığı gibi davranıyor" diyerek ABD'nin El Nusra'nın hava saldırılarından korunması için elinden gelen her şeyi yaptığını vurguladı.

Lavrov şöyle devam etti; "Bu çok endişe verici bir konudur. Genellikle bunu Amerikalı ortaklarla yaptığımız temaslarda soruyoruz ve net bir cevap alamıyoruz, ancak cevapları istiyoruz"

Rusya'nın önde gelen diplomatlarından biri, el-Nusra civarındaki durumun "muamma" olarak kaldığını kaydetti.

El Kaide örgütünün bir kolu olan el-Nusra, BM Güvenlik Konseyi, ABD ve diğer birçok Batılı ülkenin ve Rusya'nın terör örgütleri listesinde...