Gazete Vatan Logo

Son dakika... Putin'den Türkiye açıklaması: Kan dökülmesini...

Rusya lideri Vladimir Putin, İdlib'de Suriye ordusu ve silahlı grupları ayıran silahsızlandırılmış bir tampon bölge oluşturulmasına ilişkin Türkiye ile vardıkları anlaşma hakkında, "Kan dökülmesini önleyen çok iyi bir anlaşma" dedi. Putin ayrıca, Rusya ve Türkiye'nin, İran'ın da desteğiyle bu anlaşmayı hayata geçirmeye çalıştığını söyledi.

Son dakika... Putin'den Türkiye açıklaması: Kan dökülmesini...

Moskova'da düzenlenen Rus Enerji Haftası forumuna katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den son dakika açıklamaları geldi. Putin burada, İdlib'de bir silahsızlandırılmış bölge oluşturulup terörist grupların bu bölgeden uzaklaştırılmasını öngören anlaşma hakkında açıklamalarda bulundu.

"Şu anda bu anlaşmanın hayata geçirilmesi konusunda gerçekten çok aktif çalışmalar yürütüyoruz" diyen Rus lider, bu çalışmaların İran'ın desteğiyle devam ettirileceğini de belirtti.

Putin ayrıca, "Bu, Rusya ve Türkiye arasında yapılmış çok iyi bir anlaşma. Zira yeniden kan dökülmesini önledi" ifadelerini kullandı.

'TÜM YABANCI GÜÇLER ÇEKİLMELİ'
Diğer taraftan Putin, yabancı güçlerin hepsinin er geç Suriye'den çekilmesini istediklerini de vurguladı.
Rusya lideri, Suriye'den çekilmesi gereken üçüncü taraflar arasında Rus güçlerinin de bulunup bulunmadığı sorusu karşısındaysa, "Evet, Suriye hükümetinin bunu kabul etmesi halinde, Rusya da bu güçlere dahil" dedi.
Öte yandan Putin, Suriye'de güçleri bulunan ABD'nin ise uluslararası hukuku ihlal ettiğini çünkü Washington'ın, güçlerini bu ülkede konuşlandırmak için ne Şam'ın davetini ne de BM'nin onayını aldığını bir defa daha vurguladı.
DOLAR ÇIKIŞI
Putin, "Bence ABD'li partnerlerimiz, yıkıcı bir stratejik hata yapıyor, evrensel ve bugün itibarıyla yegane rezerv para birimi olan dolara güveni yıkıyor, evrensel finans aracı olan dolara inancı ortadan kaldırıyor. Bindikleri dalı kesiyorlar. Bu tuhaf ve hatta şaşırtıcı" ifadelerini kullandı.
Bunu her imparatorluğun düştüğü tipik bir hata olarak niteleyen Putin, "İnsanlar, hiçbir şey olmayacağını, her şeyin çok güçlü, çok istikrarlı olduğunu ve hiçbir olumsuz sonucun yaşanmayacağını düşünüyor. Ama hayır, (olumsuz sonuçlar) er ya da geç ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Haberin Devamı