Gazete Vatan Logo

PKK'nın dünyası başına yıkıldı!

Umudunu bahar aylarına bağlayan terör örgütü PKK bozguna uğratıldı. Diyarbakır'da pazar günü başlatılan operasyonla PKK'nın referandumu hedef alacak olan eylemleri önceden engellendi. Terörist ifadelerinde, askeri birlikler ve üs bölgelerinin 8-10 kişilik PKK grupları tarafından sürekli kontrol altında tutulduğu yer aldı

PKK'nın dünyası başına yıkıldı!

Geçtiğimiz yıllarda baharın gelişiyle şehirlere inen, bombalar tuzaklayan onlarca asker ve polisimizi şehit eden hain örgüt mensupları, bu sene sığınaklarından çıkamadan etkisiz hale getirildi.

Haber 7'nin derledii habere göre; terör örgütü PKK üyeleri baharın gelmesi ile birlikte yuvalandıkları sığınaklardan çıkıp şehirlerde büyük saldırılar planladıkları istihbaratı üzerine Tunceli, Bingöl, ve özellikle Lice kırsalında büyük operasyonlar başlatıldı.

Diyarbakır'ın Kulp, Lice ve Hani ilçeleri kuzeyi ile Bingöl il sınırı arasında barınan, dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristler ve iş birlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi, sığınak, barınak, depo alanları ve uçaksavar mevzilerinin tahrip edilmesi ve terör örgütü PKK ile uyuşturucu üretimi ve ticareti gerçekleştirenler arasındaki bağın somut delilleriyle ortaya konulması, bölgede uyuşturucu maddelerin ve bunları gizleyenlerin bulunması amacıyla 5 Mart'ta Lice'nin Örtülü, Tuzla, Hedik, Kıralan,Yamaçlı, Dernek, Saydamlı, Bayırlı Yalımlı, Akçabudak, Kılıçlı, Ulucak, Yorulmaz, Baharlar, Yaprak, Yünlüce, Güldiken ve Üçdamlar mahallerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Haberin Devamı

PKK REFERANDUM İÇİN BASKIYA HAZIRLANIYORDU

Güvenlik güçleri, PKK'nın referandumda bölge halkına 'Hayır' oyu vermesi için baskı yapmayı planladığı istihbaratı aldı.

Operasyonların bir amacının da referandum öncesi 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi halka baskı ve tehdit ile sandıktan çıkacak sonucu etkilemeye çalışmalarını engellemek.

TERÖRİST İFADELERİ HAİN PLANI ORTAYA ÇIKARDI

Genelkurmay Başkanlığı’na da ulaşan terörist ifadelerinde, askeri birlikler ve üs bölgelerinin 8-10 kişilik PKK grupları tarafından sürekli kontrol altında tutulduğu yer aldı. Hainlerin, uzun süreli takiple, askeri birlik ve üslerdeki nöbet yerleri, nöbetçi sayısı ve nöbet değişim saatlerine kadar gerekli olacak her türlü bilgiyi toplamaya çalıştıkları ortaya çıktı.

PKK'YA ÇOK AĞIR DARBE

Tüm bu istihbaratlar üzerine başlatılan operasyonlar ile PKK'ya ağır darbe vuruldu. Lice'de 14, Bingöl-Genç'te ise 5 tabur asker ve 17 helikopter ile başlatılan dev operasyonda şuana kadar 2'si üst düzey 17 terörist öldürüldü, ve büyük şehirlerde bombalı saldırılarda kullanılmak üzere hazırlanmış 6 araç ise imha edildi

Haberin Devamı

PKK'NIN ÖNEMLİ İSİMLERİNDEN BİRİ ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'ya yönelik başlatılan operasyonda aranan teröristlere ilişkin yeşil listede adı yer alan 'Erhan Siser' kod adlı Edip Yetüt öldürüldü. Başına 1 milyon lira ödül konulan 1986 Siirt doğumlu olan Yetüt'ün 7 bombalı saldırının faili olduğu, 22 suç kaydı bulunduğu belirtildi.

SÜLEYMAN SOYLU: DAHA YENİ BAŞLIYORUZ

Terörle mücadelenin kararlıkla sürdüğünü belirten Soylu, "Hiç merak etmeyin. Operasyonlarımız yeni başladı. Kışın onlara hiçbir yerde nefes aldırmadık. Sadece teröristle mücadele etmiyoruz. Aynı zamanda terörle ve terörizmle mücadele ediyoruz" dedi.

OPERASYONA ŞEHİDİN ADI

Operasyona 1 Ekim 2015 günü Silvan ilçesinin Bahçelievler Mahallesi'ndeki evinden otomobil ile birliğine gittiği sırada bölücü terör örgütü mensuplarının gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan Silvan İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Astsubay Tolga Topçuoğlu'nun ismi verildi. Örtülü, Tuzla, Hedik, Kıralan,Yamaçlı, Dernek, Saydamlı, Bayırlı Yalımlı, Akçabudak, Kılıçlı, Ulucak, Yorulmaz, Baharlar, Yaprak, Yünlüce, Güldiken ve Üçdamlar mahallerinde vatandaşın zarar görmemesi amacıyla dün sabah ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından günlerdir hazırlıkları yapılan operasyonda 7 bin asker, 600 özel harekat polisi ile 558 güvenlik korucusu yer alıyor.

Haberin Devamı