Gazete Vatan Logo

Çatışma 07:00'da başladı! Ölü ve yaralılar var...

Irak'ın Sincar kentinde terör örgütü PKK ile Peşmerge arasında çatışma çıktı. Gelişmeyi, Reuters haber ajansı son dakika olarak duyurdu. Peşmerge tarafı, ilk olarak PKK'lıların ateş açtığını belirtti. Peşmerge Güçleri Şengal Basın Sözcüsü Xelil Şivan, çatışmaların sona erdiğini belirterek, çatışmaların bir daha yaşanmaması için Peşmerge bakanlığı ile YBŞ arasında görüşmelerin sürdüğünü söyledi

Çatışma 07:00'da başladı! Ölü ve yaralılar var...

Irak'tan son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Irak'ın Sincar kentinde Peşmergeler ile PKK'ya bağlı YBŞ arasında çatışma çıktı.

Reuters'a konuşan yetkili, 07:00'da başlayan çatışmada iki taraftan da kayıp ve yaralıların olduğunu bildirdi.

Sputnik'e konuşan Peşmerge Güçleri Şengal Basın Sözcüsü Xelil Şivan, çatışmaların durduğunu belirterek, olayın tekrarlanmaması için Peşmerge bakanlığı ile YBŞ arasında görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

İLK ATEŞ PKK'DAN
Peşmerge tarafı, ilk olarak PKK'lıların ateş açtığını belirtti. Çatışmada 1 PKK'lı terörist öldü, 3 PKK'lı ile 4 Peşmerge yaralandı. Bölgede çatışmanın sona erdiği ancak zaman zaman silah seslerinin duyulduğu kaydedildi. Çatışmaların bu sabah 06:30 sularında başladığını ve yarım saat önce sona erdiğini aktaran Şivan, şöyle devam etti: "Şengal'e 60 kilometre uzaklıktaki Hanesur bölgesinde Rojava Peşmergeleri ile YBŞ arasında bu sabah çıkmıştı. Biz savaşın olmasını istemedik. Çatışmayı ilk önce PKK ve YBŞ başlattı. Peşmergeler Hanesur'da konuşlanırken çatışma onların saldırmasıyla meydana geldi. Çatışmalarda YBŞ'den 1 kişi hayatını kaybetti. YBŞ'den yaralananlar da var diye duyduk ama kesin bilgidir diyemem. Peşmerge'den ise hayatını kaybeden kimse olmadı. Sadece 2 Peşmerge hafif yaralandı. Çatışmaların bir daha yaşanmaması ve sorunun çözülmesi için Peşmerge Bakanlığımız YBŞ ve PKK ile görüşmeler yapıyor."
500 KİŞİLİK PEŞMERGE BİRLİĞİ KONUŞLANDIRILMIŞTI
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı bünyesindeki Suriyeli Peşmergelerin, terör örgütü PKK'nın Musul'un Sincar ilçesindeki varlığına karşı harekete geçirildikleri belirtilmişti.
BARZANİ'NİN BAŞDANIŞMANI: SİNCAR'DAN NEDEN ÇEKİLMİYORSUNUZ?
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin Başdanışmanı Hemin Hawrami, terör örgütü PKK'nın Musul'un Sincar ilçesinden çıkmamasına tepki gösterdi. Suriyeli Peşmergeler ile PKK'lı teröristler arasında Sincar'da çıkan çatışma üzerine twitter hesabından açıklamada bulunan Hawrami, "PKK'ya soruyorum: Münbiç'i Suriye rejimi ordusuna teslim ettiniz, eğer sorun aramıyorsanız neden Sincar'dan da çekilmiyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Peşmerge güçlerinin Kobani'ye gidişini de hatırlatan Hawrami, şu ifadelere yer verdi: "PKK militanları Hanesur'a geçmek isteyen Roj Peşmergeleri'ne 1 saat içerisinde bölgeyi terk etmeleri tehdidinde bulunduktan sonra saldırdı. PKK, Peşmerge'yi engelleyemez. Peşmerge, DEAŞ'ı püskürtüp Kobani'den çekildi. PKK da Sincar'dan çekilmelidir."Irak'ta Musul'un Sincar ilçesinde terör örgütü PKK'ya bağlı militanlar ile Suriyeli Peşmerge güçleri arasında çıkan çatışmada, 4 Peşmerge ile 3 PKK'lı teröristin yaralandığı belirtilmişti.
ÇAVUŞOĞLU: PKK, ORTAK TEHDİTTİR
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün gazetecilere yaptığı açıklamada terör örgütünün ortak tehdit olduğunu söyledi:
"Kuzey Irak'ta da oradaki meşru bölgesel yönetime karşı bir tehdittir. Hatta bazı ülkeler tarafından da kullanılmaktadır. Yani şu andaki yönetime karşı kullanılmaktadır. Bu bir gerçektir. Dolayısıyla Türkiye'ye de bir tehdittir. Biz dün de söyledik, PKK'ya karşı Irak'ta ortak hareket edeceğiz. Bu Irak için de bir tehdittir, Kuzey Irak için de bir tehdittir. Dolayısıyla PKK tehdit olarak devam ettiği sürece de PKK ile mücadele etmek elzemdir, kaçınılmazdır."

Haberin Devamı