Gazete Vatan Logo

Paris'te silah sesleri

Paris'te Orly Havaalanı'nda silah sesleri duyuldu.Silah sesleri üzerine havaalanı boşaltıldı. Paris'te ikinci bir saldırı daha oldu, polis yaralandı

Paris'te silah sesleri

Fransa’nın başkenti Paris’in kuzeyinde bir banliyöde, güvenlik kontrolü sırasında açılan ateş sonucu bir polis yaralandı.

BFM televizyon kanalı, başkentin kuzeyindeki Stains banliyösünde üç polisin bir aracı durdurarak kimlik kontrolü yapmak istediğini ancak araçta bulunan kişinin güvenlik güçlerine ateş açarak karşılık verdiğini duyurdu.

Bir polisin hafif yaralandığı saldırıda, saldırgan aracı ile kaçtı. Araç daha sonra Val de Marne bölgesinde terk edilmiş halde bulundu.

Bu arada BFM televizyon kanalı, polis kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, Paris Orly Havalimanı'ndaki saldırı ile banliyöde polise ateş açılması arasında bağlantı olduğunu ifade etti.

Polise ateş açan saldırganın, bir araç çaldığı ve bu aracın Orly Havalimanı'nın park yerinde bulunduğu belirtildi.

Paris Orly Havalimanı'nda devriye gezen askerlerden birinin silahını alan kişinin, alandaki bir mağazaya saklandığı ve düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildiği açıklanmıştı.

Orly'de yerel saatle 08.30'da meydana geldiği belirtilen olaydan sonra özel birliklerin sevk edildiği havalimanı, aramalar yapılması amacıyla boşaltılmıştı.

Haberin Devamı

POLİS KAYNAKLARI: SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN AYNI KİŞİ

Araç daha sonra Val de Marne bölgesinde terk edilmiş halde bulundu. Polise ateş açan saldırganın, başka bir araç çaldığı ve bu aracın Orly Havalimanı'nın park yerinde bulunduğu belirtildi.

Orly Havalimanı'ndaki tüm uçuşlar durdurulmuş ve Charles de Gaulle (Roissy) Havalimanı'na yönlendirilmişti.

Fransa’da olağanüstü hal uygulaması, Paris’te 6 farklı noktaya yapılan ve 130 kişinin ölümüne yol açan terör saldırılarının ardından 13 Kasım 2015’te ilan edilmişti.

Geçen yıl kaldırılması düşünülen olağanüstü hal uygulaması, 14 Temmuz’da Nice kentinde düzenlenen ve 84 kişinin ölümüne yol açan terör saldırısının ardından uzatılmıştı.