Gazete Vatan Logo

Son dakika... Gizli görüntüler ortaya çıktı!

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un milyonlarca dolar bütçeli bir "gizli UFO programı" yürüttüğü öğrenildi. Gizemli bir uçan nesneyi araştırmak üzere San Diego kıyılarında gezinirken gönderilen ABD savaş uçaklarının gizli görüntüleri ortaya çıktığı kaydedildi. Bir askeri yetkili, gördüklerinin "oldukça garip" olduğunu itiraf etti.

Son dakika... Gizli görüntüler ortaya çıktı!

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan bir videoda, donanma pilotları, Donanma pilotları, Pasifik Okyanusu'nun üzerinde süzülen beyaz oval bir nesneyi takip ederken şaşkınlıkla tepki gösterdikleri gözlemlendi.

Görüntüler, tanımlanamayan uçan nesnelerin (UFO'lar) raporlarını araştırmakla görevlendirilmiş gizli bir multimilyon dolarlık program tarafından incelendi.

New York Times'ın ulaştığı kayıtlarda, tuhaf hızlı hava araçlarından ve gökyüzünde gezinen cisimlerden söz ediliyor.

Pentagon, 2007-2012 yılları arasında bünyesinde bir UFO tanımlama merkezi bulunduğunu ve araştırmaya yılda 22 milyon dolar bütçe ayrıldığını itiraf etti. 2012 yılından sonra senato fonlaması kesilmiş olsa da, programın hala ABD Savunma Bakanlığı kapsamında işlemeye devam ettiği iddia edildi.

Program, Senato’daki demokrat çoğunluğunun lideri Harry Reid’in girişimiyle başlatıldı. Senatör, program için bütçe ayrılmasını sağladı.

Reid, İleri Uzay Tehdidi Tanımlama Programı’nı başlatma ihtiyacının, 'muhtemelen Çin veya Rusya' gibi bir gücün ABD için tehdit oluşturabilecek yeni nesil teknoloji geliştirebileceğinden kaynaklandığını anlattı.

Haberin Devamı

Komutan David Fravor ve Teğmen Commander Jim Slaight, nesneyi araştırmaları istendiğinde Pasifik'te rutin bir eğitimde olduklarını söyledi.

Fravor, New York Times'a verdiği demeçte nesnenin 40ft uzunluğunda, tüy, kanat veya pervanesinin olmadığını ve F-18'lerini geride bıraktığını söyledi.

Fravor ayrıca, "Neyi gördüğüm hakkında hiçbir fikrim yok ... Daha önce böylesine hızlananı görmemiştim. Oldukça garip" olduğunu itiraf etti.

"BELKİ YALNIZ DEĞİLİZDİR"

Potansiyel UFO'ları araştırmak için son günlerde açıklanan hükümet programına öncülük eden eski Pentagon yetkilisi Luis Elizondo azartesi akşamı, dünyaya ulaşan uzaylı hayatının var olduğuna dair kanıt olduğuna inandığını söyledi.

Luis Elizondo CNN'e verdiği röportajda, "Kişisel inancım, yalnız olmadığımız konusunda çok güçlü kanıtlar olduğudur "diye konuştu.