Gazete Vatan Logo

Son dakika... Ortalık bu skandalla çalkalanıyor! ABD ile Katar...

Katarlı eski diplomat, Michael Cohen'in ABD'de muhtemel bir Katar yatırımıyla ilgili konuşma hizmetleri için 1 milyon dolarlık bir ücret talep ettiğini iddia etti.

Son dakika... Ortalık bu skandalla çalkalanıyor! ABD ile Katar...

Washington D.C, ABD Başkanı Donald Trump’ın eski kişisel avukatı Michael Cohen’e yönelik bir davada porno yıldızı Stormy Daniels’ı temsil eden avukat Michael Avenatti tarafından Twitter'da yayınlanan fotoğraflardan sonra bu hafta Trump ile Karar arasındaki skandalla çalkalanıyor...

Fotoğraflar, ABD'de eski bir Katar diplomatı olan ve şu anda en büyük devlet yatırım fonu olan Katar Yatırım Otoritesi (Qatar Investments) 'in başkanlığını yapan Ahmet el Rumaihi'nin 12 Aralık 2016'da Trump Tower'da bir asansöre bindiğini gösteriyor.

Ziyaret, Rus petrol devi Rosneft'in yüzde 19.5'inin Qatar Investments'a milyonlarca dolarlık satışından beş gün sonra gerçekleşti.

Intercept adlı web sitesinde, çarşamba günü Rumaihi 'nin açıklamaları yayınlanarak Mart ayından bu yana kendisiyle röportaj yaptığı bildirildi. Ryan Grim yazısında, el-Rumaihi'nin Cohen'in ABD altyapısında muhtemel bir Katar yatırımı hakkında yaptığı konuşmada hizmetleri için kendisine 1 milyon dolarlık bir ücret talep ettiği iddiasını paylaştı.

Haberin Devamı

Cohen, Intervent’e cevap olarak yazdığı mesajda, el-Rumaihi’den ödeme talep ettiği iddiasını reddetti ve "Bu yalanlar ve çirkin iftiralar, sansasyonel amaçlar uğruna tarafıma çamur atmak amacıyla yazılıyor. Hakikat galip gelecek ve en nihayetinde mahkemede kanıtlanacaktır." dedi.

Grim, el-Rumaihi'nin hikayesi için "masanın diğer tarafındaki ilk ayrıntılı hesap" ifadesini kullandı.