Gazete Vatan Logo

Son dakika... Ordu hazırlanıyor!

Suriyeli muhaliflerin son dakika açıklamasına göre, Suriye ordusu ve müttefikleri, muhaliflerin elinde olann Dera'yı kuşattılar ve askerler şehrin kontrolünü tamamen ele geçirmek için hazırlanıyor.

Son dakika... Ordu hazırlanıyor!

Suriyeli muhalifler ordunun Dera kentindeki yerleşim yerlerini kuşattığını bildirdi.

Muhalif sözcüsü Ebu Shaima, Rusya aracılığıyla yapılan anlaşmanın ardından ve ordunun şehrin batısına çatışmasız girmesinden sonra şuan birkaç bin kişinin çembere alındığını bildirdi.

Cuma günü Suriyeli muhalifler ile Ruslar arasında yapılan müzakerelerde muhaliflerin silahlarını aşamalı olarak teslim etmeleri ve Rus askeri polis gücü unsurlarının Ürdün sınırı yakınlarında konuşlanması konularında anlaşmaya varıldı.

Suriye'nin güneybatısında yer alan Dera ilindeki askeri muhaliflerin Rusya ile geçen hafta vardığı ateşkes anlaşmasının ardından Beşşar Esed rejimi ve destekçileri, ülkenin Ürdün sınırı hattının büyük bir kısmını ele geçirdi.
Anlaşmanın yürürlüğe girmesinin ardından, Dera il merkezi ve doğu kırsalındaki askeri muhalifler ellerindeki ağır silahları teslim etti. Böylece bölgedeki askeri grupların elinde sadece hafif silahları kaldı.
Askeri muhaliflerden edinilen bilgiye göre, ateşkesin Dera'nın batı kırsalı ve Kuneytra illerinde de geçerli olup olamayacağı belirsizliğini koruyor.

Haberin Devamı