Gazete Vatan Logo

Son dakika operasyon sinyali

Son dakika açıklaması Erdoğan'dan geldi Cumhurbaşkanı Dubai merkezli Rotana Televizyonu'na konuştu ve "Musul Musulluların, Telafer Telaferlilerindir. Hiç kimsenin buralara gelip girmeye hakkı yok" dedi.

Son dakika operasyon sinyali

Erdoğan son dakika açıklamasını Dubai merkezli Rotana Televizyonuna yaptı ve Suudi Arabistan'a 11 Eylül saldırılarından dolayı dava açılmasına imkan tanıyan "Terörizmin Sponsorlarına Karşı Adalet Yasası"nın değerlendirilmesi için Suudi Arabistan'la hukuki açıdan işbirliği yapacaklarını söyledi.

Suriye'de şu ana kadar 600 bin kişinin hayatını kaybettiğini ve özellikle Halep'te kısa bir süre içinde çok sayıda kişinin öldüğünü hatırlatan Erdoğan, İslam dünyasında işbirliği sağlanamadığı vakit çok şey kaybedileceğine vurgu yaptı.

ERDOĞAN: MUSUL MUSULLULARINDIR

Erdoğan, Musul konusuna da değinerek, "Musul Musulluların, Telafer Telaferlilerindir. Hiç kimsenin buralara gelip girmeye hakkı yok. Musul'un DAEŞ'ten kurtarılmasından sonra da burada sadece Sünni Araplar, Türkmenler ve Sünni Kürtler kalmalıdır." ifadesini kullandı.



"5 BİN KİLOMETRELİK ALANI TERÖRDEN ARINDIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

Erdoğan, "Suriye'nin kuzeyinde uçuşa yasak, güvenli bir bölge oluşturulması ve halkın geri dönebilmesi için 5 bin kilometre karelik alanın terörden arındırılmasını hedefliyoruz." dedi.

Erdoğan Suriyeli ılımlı muhaliflerle işbirliği içerisinde hareket ettiklerine işaret ederek, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'a 30 bin ila 40 bin arasında kişinin geri döndüğünü bildirdi.

"BATI SORUMLULUKTAN KAÇIYOR"

Haberin Devamı

Suriyeli sığınmacılar meselesi hakkındaki görüşlerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Sığınmacı kardeşlerimiz için 12.5 milyar dolar harcama yaptık. Bu bizim insanlık vazifemiz. Öte yandan batı sorumluluktan kaçıyor. Uluslararası kuruluşlar ise sığınmacılar için yalnızca 520 milyon dolar harcama yaptı"