Gazete Vatan Logo

Öcalan'ın ifadesindeki O detay! Yıllar sonra...

Almanya ile gerilen ipler, karşılıklı yapılan açıklamalar ve konulan ambargolarla giderek sertleşti. Türkiye'nin en çok eleştirdiği konu Almanya'nın terör gruplarına destek vermesi oldu. Bölücü terör örgütü lideri Öcalan'ın ifadesindeki bazı kısımlar Türkiye'yi haklı çıkaran yönde.

Öcalan'ın ifadesindeki O detay! Yıllar sonra...

Almanya ile Türkiye arasında siyasi gergeinlik devam ediyor. Türkiye her fırsatta Almanya'yı teröre destek vermekle suçluyor.

Bölücü terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın ifade tutanaklarına göre ABD, Almanya, İngiltere, Hollanda, Fransa, İtalya, Suriye, Romanya, Bulgaristan, İran, Yunanistan, Sırbistan’ın silah, örgütsel istihbarat ve siyasal destek veriyor. Öcalan ifadesinde Almanya hakkında; Gizli servisle görüşüyordum. Parlamentodan da beni ziyarete gelenler olurdu. Örgüt yöneticisi Kani Yılmaz’ın sığınma talebini kabul edip, pasaport verdiler. Her anlamda güçlü olduğumuz bir yerdi.

ALMAN DEVLETİ PKK'YI ALENEN DESTEKLİYOR

Alman Parlamentosunun da işin içinde olması Almanya’nın PKK politikasının bir devlet politikası olduğuna işaret etmektedir.


Almanya, dolaylı stratejilerle Türkiye’yi bölgesinde zayıflatmaya ve bölmeye çalışmaktadır. Özellikle terör örgütü PKK’ya verdiği siyasal desteğin, açık veya gizli silah ve cephane satışları ile desteklendiği bilinmektedir. Kobani sürecinde Peşmergeleri silahlandıran Alman basınında yer alan yorumlarda TSK’nın PKK’ya karşı yürüttüğü hava operasyonları “saldırı” olarak görüldü. TSK, DAEŞ terörüne karşı savaşan güçlere (PKK) savaş açmakla suçlandı. Ne demişlerdi o dönem: Operasyonlar derhal durdurulmalı! Yoksa “Patriyotları, askerlerimizi çekeriz! Şimdi de referandum sürecinde Türk devletine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a alenen savaş açmış durumdalar. Cumhurbaşkanı hakkında devlet televizyonunda yapılan aşağılık videolar Alman devlet politikasının da ne yapmak istediğinin bir kanıtı. (Haber7)

Haberin Devamı