Gazete Vatan Logo

İlk kez şehrin batısındaki bir mahalleye girildi

Musul'dan son dakika haberi geldi. Uluslararası haber ajansları Irak Güçleri'nin Musul Havalimanı'nı terör örgütü DEAŞ'tan alarak tam kontrolü sağladığını bildirdi. Ayrıca Irak ordusu ilk kez şehrin batısındaki bir mahalleye girdi.

İlk kez şehrin batısındaki bir mahalleye girildi

Musul'dan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Iraklı bir komutanın Irak güçlerinin Musul Havalimanı'nda tamamen kontrol sağladığını söyledi.

AP'nin haberine göre, Musul Havalimanı'nın kontrolünü tamamen sağlayan güvenlik güçlerinin, terör örgütü DEAŞ'a karşı başlatılan Musul operasyonu kapsamında da ilk kez şehrin batısındaki bir mahalleye girdiği bildirildi.

Reuters haber ajansına konuşan ordu sözcüsü, birliklerin Tayaran ve El Mamun semtlerinde ilerleyişinin sürdüğünü söyledi.

POLİS TEŞKİLATI BAŞKANI AÇIKLADI

Irak'ta Musul Uluslararası Havalimanı'nın terör örgütü DEAŞ'tan geri alındığı bildirildi. Irak Federal Polis Teşkilatı Başkanı Raid Cevdet, yaptığı yazılı açıklamada, "Musul Uluslararası Havalimanı tamamen kurtarıldı. Güçlerimiz, Musul batısının ilk semti olan Tayaran semtine doğru ilerliyor." dedi. Öte yandan Musul Operasyonlar Komutanlığı Savaş Medya Ağından yapılan yazılı açıklamada da DEAŞ'ın el geçirdiği en büyük askeri üs El-Gizlani'nin de örgütten geri alındığı belirtildi. Açıklamada, terör örgütü DEAŞ'tan geri alınan askeri üsse Irak bayrağının asıldığı kaydedildi. Koalisyon güçlerinin hava desteği sunduğu Musul'un batısını DEAŞ'tan kurtarma operasyonu geçen hafta pazar günü başlatılmıştı.

Haberin Devamı

Cephede kritik bir rol üstlenen ABD askerlerini AP haber ajansı görüntüledi.

ABD ASKERLERİ DEVREDE

Dün cephede görüntülenen ABD'li askerler, AP'ye röportaj verdi. Ordu komutanlarından James Browning, IŞİD teröristlerinin gizlendiğini belirterek bu yüzden operasyonun zorlu geçtiğini söyledi. Browning'e göre, kanlı örgüt hakkında bilgi toplamak çok önemli ancak mevcut koşullar sızıntıyı önlüyor.

40 IRAK ASKERİ HAYATINI KAYBETTİ

Musul’un batı kesiminde Irak’la DEAŞ arasında süren yoğun çatışmalarda Irak silahlı güçlerinden 40 askerin hayatını kaybettiği bildirildi. Askeri kaynaklar, Musul havaalanı, şeker fabrikası, Me’mun mahallesi ve Gazlan askeri üssünde yoğun çatışmaların sürdüğünü açıkladı. Savaş helikopterleri, Irak ve koalisyon güçlerine ait uçakların şehrin kuzey batısında birkaç noktayı bombaladığı belirtildi. DEAŞ, havaalanının Irak kuvvetlerinin girdiği kısmı ve şeker fabrikasını bombalarken, içinde bir yüzbaşının da bulunduğu 4 Irak askeri hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

ÜRDÜN SINIRINDA DEAŞ SALDIRISI

Öte yandan, Irak'ın Ürdün sınırında terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen intihar saldırısı sonucu 15 askerin hayatını kaybettiği bildirildi.