Gazete Vatan Logo

Son dakika: Murat Özdemir akıl hastanesine sevk edildi

Sosyal medya hesabından papağana yaptığı işkence videosunu paylaştıktan sonra büyük tepki gören Murat Özdemir akıl hastanesine sevk edildi.

Son dakika: Murat Özdemir akıl hastanesine sevk edildi

Televizyonda yayınlanan bir yarışma programıyla tanınan Murat Özdemir, papağanına yaptığı işkence videosunu sosyal medya hesabından paylaşınca büyük tepki gördü. Dün akşam saatlerinde gözaltına alınarak Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği'ne getirilen Özdemir, burada yapılan işlemlerinin ardından sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevkedildi. Ters kelepçeli olarak adliye binasına getirilen Özdemir'e "hayvana eziyetten" işlem yapıldı ve akıl hastanesine sevk edilmesine karar verildi

DÜN AKŞAMDAN BU YANA HERKES ONU KONUŞUYOR

MasterChef yarışmasından diskalifiye olan Murat Özdemir'e Instagram hesabından paylaştığı papağana işkence videosu sonrası ünlüler ve sosyal medya kullanıcıları sert tepki gösterdi. Tepkilerin ardından Özdemir gözaltına alındı. Özdemir bugün öğle saatlerinde mahkemeye sevk edilmişti.

ANKARA BAROSU SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Ankara Barosu, papağana eziyet eden Murat Özdemir'in cezalandırılması için suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen dilekçede, Özdemir'in papağana şiddet uyguladığı ve bunu sosyal medya hesabından yayınladığı anımsatıldı.

Haberin Devamı

O PAPAĞAN AMELİYAT EDİLECEK
Öte yandan olay sonrası papağan ise müşahede altına alındı. İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Cerrahi Bölümünde ilk müdahalesi yapılan papağanın yarın ameliyat olacağı öğrenildi. Yabani Hayvan Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Özsoy ise papağanın bir işkenceye maruz kalmış olabileceğini ifade ederek, “Geçirdiği travmaya bağlı olarak ayağının ekleminde çıkık var. Yüzünde aldığı darbelere ilişkin kızarıklıklar var. Biraz korkmuş ve stres altında uyku pozisyonunda. Diz çıkığı nedeni ile yarın ameliyat yapacağız. O zamana kadar da beslenmesi antibiyotiği vesaire.. Bir de sessiz ortamda bırakıyoruz. Bu durum böyle. Kanadında problem yok ama ayağındaki sorun bayağı bir ciddi. Ameliyattan sonra iyi olacak ama biraz zaman gerekiyor. İşkenceye maruz kaldığı gözüküyor. Gözünün altında da kızarıklıklar var. O birazcık el ile sıkıştırmaya bağlı. Onun dışında genel durumu iyi. Ameliyatın içeriği ise diz ekleminin yerine getirilip özel bağlar ile tespit edeceğiz. Tekrar fonksiyonel olması için” dedi.

Haberin Devamı