Gazete Vatan Logo

Yeni askerlik sistemiyle ilgili flaş açıklama!

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Geride bıraktığımız 3 haftalık süre zarfında PKK/KCK terör örgütüne karşı yurt içinde ve Irak’ın kuzeyinde kararlılıkla ve taarruz anlayışı ile yürütülen operasyonlarda; toplam 56 terörist etkisiz hale getirildi" denildi. Öte yandan Yeni Askerlik Sistemi ile ilgili bilgi de verildi.

Yeni askerlik sistemiyle ilgili flaş açıklama!

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Tanıtım Subayı Binbaşı Nadide Şebnem Aktop, gündemdeki konular ile İstanbul'da yaşanan helikopter kazasına ilişkin vaçıklama yaptı.
Yeni askerlik sistemi ile ilgili bilgi de veren Aktop şunları dile getirdi:
Tel Rıfat bölgesinden saldırılara unsurlarımız tarafından meşru müdafaa kapsamında gerekli cevap verilmektedir, verilmeye devam edilecektir. Fırat'ın doğusuna harekat hazırlıklar tamamlandı.

Yurt içinde ve Irak’ın kuzeyinde yürütülen operasyonlar kapsamında üç haftada 56 terörist etkisiz hale getirildi.

FETÖ ile mücadele kararlılıkla devam etmektedir. Son 7 ay içinde 1076 personel açığa alınmıştır. Yeni Askerlik Sistemi ile ilgili olarak ise; çalışmamızın ilk taslağı Kabine Toplantısında Sn. Cumhurbaşkanımıza sunulmuştur. Çalışmalarımız, diğer Bakanlıklar/Kurumlarla koordineli olarak devam ediyor. Maksadımız, Toplumdan geniş bir kabul görecek, tüm ihtiyaçları ve talepleri karşılayacak dengeli bir sistem teşkil etmektir. Önümüzdeki günlerde çalışmalar Sayın Cumhurbaşkanımızın onayına sunulacak. Sonuçlar müteakiben kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Haberin Devamı