Gazete Vatan Logo

Meteoroloji saat vermişti! Ve başladı

İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış beklendiği açıklanmıştı. Saat 19.00'da başlayan yağışın gece yarısına kadar sürmesi bekleniyor

Meteoroloji saat vermişti! Ve başladı

Taksim Meydanı'nın üstünden geçen gri ve siyah bulutlar ilginç görüntüler oluşturdu. Meteoroloji'de yer alan veriler İstanbul üzerindeki yağmur bulutlarını gösteriyor. İstanbul'da saat 19:00 itibarıyla gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sağanak yağış gece yarısına kadar devam edecek.




SAKARYA VE KOCAELİ'DE SAĞANAK
Sakarya ve Kocaeli'nin bazı ilçelerinde kuvvetli ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.
Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, son radar verileri ve yapılan değerlendirmelere göre, gelecek 3 saat boyunca Sakarya geneli ile Kocaeli merkez, Gölcük, Başiskele ve Kartepe ilçelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği belirtildi.
Açıklamada, yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması talep edildi.
İzmir'de sağanak yağmur; caddeler suyla doldu
İZMİR'de kent genelinde etkili olan sağanak ve bazı bölgelerde yağan dolu hayatı olumsuz etkiledi.
İzmir'de öğleden sonra gök gürültüsünün ardından başlayan sağanakla birlikte Konak Meydanı'ndaki alt geçit yağmur suyuyla doldu. Bölgede trafik kısa bir süre dururken, itfaiye ekipleri çalışma başlattı. Yağış nedeniyle kentin farklı bölgelerindeki iş yerlerinde de su baskınları yaşandı. Bayraklı ilçesinde de cadde ve sokaklar suyla doldu. Yağmura hazırlıksız yakalananlar zor anlar yaşadı, dükkanların ve evlerin saçak altlarına sığındı.
Dolu yağışının da görüldüğü Buca ve Karabağlar ilçelerinde de bazı caddeler suyla kaplandı. Trafik ekipleri, ulaşımın aksadığı bölgelerde önlem aldı.
Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nün verdiği bilgiye göre, son 6 saatte Konak'ta metrekareye 25 kilogram, Bornova'da 22.4 kilogram yağış düştü.
Kilis'te yaşanan sağanak, sele neden oldu
Alınan bilgiye göre, öğle saatlerinde etkisini hissettirmeye başlayan sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini, Kilis Belediyesine ait Söğütlüdere Sosyal Tesislerini su bastı.
Bölgedeki sel suyu çevredeki otobüslerin boyuna ulaştı. Bu sırada sel sularından korunmak isteyen sosyal tesis müşterileri ve çalışanlar, tesis binalarının çatılarına çıktı.
Bölgeye sevk edilen AFAD, UMKE ve 112 Acil Servis ekipleri, mahsur kalanları belediyeye ait iş makineleri yardımıyla bulundukları yerden kurtardı.
Oluşan su birikintileri nedeniyle trafiğe kapatılan Kilis-Gaziantep karayolu, yağışın etkisini yitirmesiyle tek yönlü ulaşıma açıldı.
Sel sularının şiddetiyle bir araç akıntıya kapılarak gözden kaybolurken, itfaiye ekiplerinin kurtardığı köpek UMKE ekiplerince tedavi edildi.
Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, selin meydana geldiği bölgede incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
Vali Tekinarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan olayda herhangi bir can kaybı veya yaralının olmamasının sevindirici olduğunu söyledi.
Yaklaşık 10 dakikalık aşırı yağışın ardından bölgenin 3-4 metre yüksekliğe ulaşan suların altında kaldığını ifade eden Tekinarslan, bölgeye çok sayıda iş makinası ve görevlinin sevk edildiğini, ilgili tüm ekiplerin konuyla ilgili seferber olduğunu bildirdi.
Öte yandan selin şiddeti, akıntıya kapılmamak için çatıya sığınan işçilerin telefonla kaydettikleri görüntülere yansıdı.
Şanlıurfa'da sağanak sele yol açtı
ŞANLIURFAda etkili olan sağanak sonrası oluşan sel, kırsal mahallelerdeki evlerde su baskınlarına neden oldu, yolları ulaşıma kapattı. Selin etkisiyle sürücüler yollarda mahsur kalırken, itfaiye ekipleri kapanan yolları açmak için çalışma başlattı.
Öğleden sonra Karaköprü ve Eyyübiye ilçelerine bağlı kırsal mahalleleri ile Organize Sanayi Bölgesi'nde etkili olan sağanak nedeniyle yollar kapandı, bazı ev ve ahırları ise su bastı. Tarım arazilerinin göle döndüğü yağışlarda, kırsal mahallelere giden yollar sular altında kalınca sürücüler zor anlar yaşadı.

Haberin Devamı