Gazete Vatan Logo

Son dakika: Meteoroloji'den peş peşe uyarı geldi!

Meteoroloji'den son dakika uyarıları peş peşe gelmeye devam ediyor. Son gelen haberlere göre yağışlar yurda girdi ve kuvvetli şekilde devam ediyor. Yurdun birçok kentinde hayatı olumsuz etkiledi. Meteoroloji ayrıca, yağışların devam edeceğini açıkladı. İstanbul'un Sarıyer ilçesi başta olmak üzere bazı bölgelerde sel uyarısı yapılırken, Maslak'ta aşırı yağış nedeniyle tünel kapatıldı. İşte son gelişmeler...

Son dakika: Meteoroloji'den peş peşe uyarı geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün günler öncesinden önce uyardığı sağanak yağış gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı.

Yağan yağış nedeniyle bazı yollarda su birikintileri oluşurken bazı araçlar trafikte ilerlemekte zorlandı. Galata Köprüsünde bulunan bazı vatandaşlar ise yağmura aldırış etmeden balık tutmaya devam etti.

METEOROLOJİ'DEN SARIYER İÇİN SEL UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul'da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; gece ve öğle saatlerine kadar boğaz çevresi ve Anadolu yakasında kuvvetli (20-40 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını ve yıldırım tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Son radar ve uydu görüntüleri ve gerçekleşen yağışlar dikkate alındığında İstanbul'un Sarıyer ilçesinde sel riski bulunmaktadır. Söz konusu ilçede; köprü, menfez v.b. yapılarda, derelerin yan kollarının birleşim yerlerinde ve akış güvenliğinin kritik olduğu noktalarda meydana gelebilecek taşkınlara karşı vatandaşlarımızın, ilgili kurum ve kuruluşların hazırlıklı ve dikkatli olması önem arz etmektedir" denildi.

Haberin Devamı

TÜNEL KAPANDI!

Sarıyer'de etkili olan yağış nedeniyle kapanan Çayırbaşı Tüneli çalışmaların tamamlanmasının ardından açıldı.


Akşam saatlerinde başlayan ve sabah etkisini arttıran yağış nedeniyle biriken çamurlar bazı rögar kapaklarını tıkamıştı. Suların birikmesi sonucu kapanan Çayırbaşı Tüneli Maslak yönünü açmak için İBB'ye bağlı yol bakım ekipleri çalışma başlatmıştı. Çalışmalar 13.30 sıralarında tamamlanarak yol trafiğe açıldı.

ŞİMŞEKLER GECEYİ AYDINLATTI

Yağmur zaman zaman etkili olurken, şimşekler gökyüzünü aydınlattı. İstanbul Boğazı'nda çakan şimşekler objektiflere yansıdı.