Gazete Vatan Logo

Son dakika: Meteoroloji'den hava durumu uyarısı! Fırtına gidiyor ama...

Meteoroloji'den son dakika uyarıları gelmeye devam ediyor... Son gelen bilgilere göre Ege kıyılarını etkisi altına alması beklenen tropik fırtınanın Ege Denizi üzerinden şiddetini azaltarak kuzeye doğru ilerleyişi devam ediyor. Meteoroloji yetkilileri kıyı kesimlerde şiddetli yağışın etkili olacağını belirtti. İşte beklenen hava durumuyla ilgili tüm detaylar...

Son dakika: Meteoroloji'den hava durumu uyarısı! Fırtına gidiyor ama...

Marmara'nın batısı ve Ege kıyılarında beklenen tropik fırtınanın Ege Denizi üzerinde etkisini azaltarak kuzeye doğru ilerlediği belirtildi. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, fırtınanın Ege kıyılarına ulaşmadan etkisini azaltacağını belirtirken, özellikle Ege kıyılarında şiddetli yağışların etkili olacağını vurguladı. Gün içinde Ege'de rüzgar hızının 40-60 kilometre olacağı tahmin ediliyor. Çeşme Yarımadası, Ayvalık, Dikili ve Edremit Körfezi'nde yağış miktarının metrekareye 50-75 kilogram iç kesimlerde ise 21-50 kilogram olması bekleniyor. Son 24 saatte ise bazı ilçelere düşen yağış miktarı Foça'da 65 kg, Dikili'de 38 kg, Karaburun'da 22.5 kg, Bayındır'da 21 kg. olarak gerçekleşti. Yağışların pazartesi akşamına kadar etkili olması beklenirken, Ege Bölgesi'nin salı gününden itibaren sıcak havanın etkisine gireceği bu durumun hafta boyunca etkili olacağı öğrenildi.

BİRÇOK İLDE ŞİDDETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Orta Akdeniz’de Libya açıklarında oluşan Tropik Fırtına Yunanistan’ın güneyinden Ege Denizi üzerine hareket etmiş ve burada şiddetini azaltarak bir alçak basınç merkezine dönüşmüştür. Alçak basınç merkezi halen Ege Denizi’nin batısında ve Yunanistan’ın doğu kıyılarında şiddetli yağış ve fırtınalarla birlikte etkili olmaya devam etmektedir. Sistemin hızı azalmış olup; Ege Denizi üzerindeki kuzeye doğru hareketini yarın akşama kadar devam ettirmesi tahmin ediliyor. Bugün Aydın, İzmir, Balıkesir kıyı ilçeleri ile Çanakkale il genelinde meydana gelecek yağışların metrekareye 50-75 kg civarında olması bekleniyor. Yağışların aralıklarla yarın akşam saatlerine kadar devam edeceği ve akşam saatlerinden sonra bölgemizi terk edeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın bugün Güney Ege’de güney ve batı, Kuzey Ege’de kuzey ve doğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) ve zaman zaman fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Rüzgârın yarın (1 Ekim 2018 Pazartesi) Güney Ege’de etkisini kaybetmesi; bununla birlikte Kuzey Ege’de, yönünü kuzeydoğudan güneybatıya çevirerek, yarın akşama kadar etkili olması (50-70 km/saat) bekleniyor” denildi.

Haberin Devamı